Vägra gäddhäng och vad ska man egentligen äta för att bli MÄTT!!!

IMG_6572

Gäddhäng. Dvs en tricepsmuskel som inte finns utan istället så blir där en ganska trist påse som dyker upp som ett brev på posten när man börjar bli upp mot sisådär 35 år. Framför allt på kvinnor. Det blir inte vackrare med åren om man inte bestämmer sig för att göra något åt det. Det finns inget att skylla på som gör att man är i avsaknad av en tränad triceps, förutom att man inte tränar den. Ålder?? Nänä, det är bara att sätta igång! Det är kul med snygga armar och dessutom är det bra att vara stark. 🙂  Vi kvinnor kan! Bara vi vill!

Idag har jag kört armar. Nu sitter jag här med känslan av ett par blodtrycksmanschetter åtdragna på överarmarna och det är en ganska go känsla efter ett träningspass. Återigen har jag lyckats höja mina vikter och det taggar mig sanslöst.

Numera är jag väldigt noga med uppvärmning. Det slog mig idag att jag har blivit mjukare och mer rörlig i höfter och rygg. Jag gör t ex denna på bilden nedan 10 ggr med varje ben. I början hade jag inte benet i den vinkeln, det kan jag lova! Det är bra uppvärmning när man har ett benpass framför sig. Kör vidare med hip thrust på bänk utan vikt x 20, air squats utan vikt x 20, jumping jacks och lite rörelser för rotatorcuffen så att jag inte ska få ont i axlarna. Det tar 10 min och det är det värt.

IMG_6575

Så var det detta med kost och förbränning! Det är ju väldigt enkel matematik. Det som kommer in i mängd kcal förbränns med aktivitet. Vissa människor är långsamma och saktfärdiga av naturen och andra är tvärt om. Somliga rör sig sakta, dvs går sakta, städar sakta, lagar mat sakta, tvättar bilen sakta osv osv. Somliga har inte ordet långsam i sitt cv. Dit hör jag! Jag gör allt fort. Går snabbt, handlar snabbt, fikar snabbt, syr snabbt och har en jäkla fart över huvudtaget. Det bränner givetvis mer kcal än den som tar det lilla lugna.

Jag gjorde på kul en lista igår över allt jag stoppade i mig. Jag började kl 05 med kaffe och en dubbel knäckemacka. Åt havregryn med blåbär  och en proteinshake vid 7 efter hundpromenaden och så fika nr 2 kl 9.30 när jag hade kört iväg ett lass med sopor och varit och handlat. Där åkte det ner ett par finncrisp till kaffet också. Kl 11 var jag vrålhungrig och åt en bit lax med potatis, morötter och turkisk yoghurt. Hundpromenad – den långa – efter det och när jag kom hem så var jag förstås hungrig igen. Det blev kvarg med proteinpulver, hallon och hemgjord granola. (Här sticker jag in en länk med receptet till denna!!)  Granola  Har man en gång gjort egen granola så kan allt annat i müslipåsar på ICA slänga sig i väggen!!

Men nu då skulle det väl funka ett tag utan att stoppa något i foderluckan? Jag sydde ett par timmar men en banan fick det allt slinka ned och kl 17 var det färdigt igen. Jag höll på att dö av hunger! Men hur är det möjligt??? Har jag mask???? Här åkte det ned potatis, morötter, broccoli och rökt skinka. Men nu då!!! Överlev för h-e ett par timmar utan mat! Du är inget spädbarn!! Efter tre par sydda bikiniunderdelar så hägrade soffhörnet. Klockan hade hunnit bli 20! Hungrig! Förstås! Det fick bli en banan till och en macka!!! Men trots det så  gick jag i alla fall till sängs – hungrig!!!

Men hur är det möjligt? Kan man kanske koppla någon form av näringsdropp konstant så att den här förnimmelsen av svält kan hålla sig på avstånd? Jag följer ett uträknat kostschema men fasen vet om den här som har gjort det vet vilket tempo jag lever i! Det känns som om det är 1000 kcal för lite!!  Jag hatar att vara hungrig!

Just nu är det kökssoffan som hägrar. De små kortbenta hundarna ligger bredvid mig och tuggar på varsitt ben. Kaffet står på bordet och livet känns fantastiskt. Känner mig lite sugen på att handla lite nya kläder idag. Tror att jag ska susa upp till världsmetropolen Lindesberg. Faktum är att jag kan springa in och ut i affär efter affär i Örebro utan att hitta ett smack. Så tar man sig en tur till Linde där det finns typ 2 butiker och där hittar jag alltid något!

Först blir det hundpromenad nr 2, den långa och sedan lunch förstås. Jag kan ju inte riskera att få blodsockerfall och vara utsvulten när jag ska shoppa kläder!!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s