Hur romantisk är du? Jag? Inte ett dugg!!

Minions-Quotes-Images-Wallpaper-Pics-27

Vi gifte oss för 10 år sedan i tingshuset i Örebro. Jag vill minnas att ceremonin tog ca 3 min!! Jag hade ingen handväska – som vanligt, hatar den skiten – utan hade ett cerat och mina nycklar i handen. Jag minns just det, pga att jag fick be ett vittne hålla i mina grejer!! Vi hade ju levt ihop i 13 år och gifte oss av praktiska skäl, inget annat. Det uppstod ju inte ljuv romantik bara för att vi gifte oss! Får man vara så  ”udda”??

Jag är alldeles för realistisk för att vara romantisk. Blir det för gulligulligt med blommor, titta djupt i ögonen, kärleksförklaringar och det köret så blir jag istället full i skratt och förstör alltihopa. Det är på något sätt inte ”for real”! Det blir som hämtat ur en novell och där hör jag inte hemma! Alls! Har aldrig gjort!

Jag har ju jobbat med romantik!! Jag har sytt och sålt brudklänningar! I massor! Under en lång period så träffade jag den ena lyckliga bruden efter den andra, ung och förväntansfull, som skulle gifta sig med mannen i sitt liv. Den perfekta dagen D! Det är dock en ansenlig mängd av alla ”mina brudar” som inte var gift särskilt länge så där rök romantiken….

Men vad är romantik och vad är kärlek? Romantik är något man läser om i en bok. Drömprinsen kommer ridande på en häst, kastar en binge rosor över en där man står med himlande ögon och tittar på den vackra mannen/kvinnan som med förförisk blick får en att skälva av åtrå……men gud, vad bra det där var! [Kanske ska jag prova på att skriva noveller!)

Det kommer inte att bli så! När väl blixten slår ned så kommer den person som du har träffat förmodligen inte alls stämma överens med drömprinsen/ drömtjejen!  Det är väl just det som är rätt så fantastiskt att när det väl smäller till så är utseendet inte viktigt! Det är tur, för utseendet är förgängligt och efter ett tag tillsammans så måste det finnas andra saker man tycker om hos sin partner….!

Nej, så här lite med facit i hand när man har de flesta åren bakom sig, så handlar det om något helt annat! Först, förstås, att träffa någon som man får uppleva passion med! DET är något HELT annat än romantik!  När den falnar, för det gör den, så ska det vara någon som man faktiskt orkar vakna med dag efter dag, prata med dag efter dag och ha roligt med. Någon som matchar ens personlighet och sätt att vara. Vem det nu är och om man nu är man och kvinna, kvinna och kvinna eller man och man är ju fullständigt oväsentligt! Huvudsaken är att man har hittat sin själsfrände som gör att livet är roligt att leva. Det är egentligen det som är hela grejen! Man ska ha roligt i livet för det är en engångsföreställning! Finns ingen repris! Surt men sant!

Jag lever ett bra liv! Jag skrattar varje dag med den glada människan som finns i mitt liv. Det är viktigt! Livet är för kort för att tillbringas med en surkart! Så, om jag skulle sammanfatta det här och ge mina – haha! 🙂 – expertråd för ett lyckat liv så blir det så här!

Skit i romantik och lev för passionen! Skaffa dig en partner med en STOR portion humor och livsglädje,  och skulle den stora kärleken rulla in……surfa på vågen så länge den bär!!! Körbarakör!! 😉

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s