Kan man öka sin styrka fastän man är en 58 årig kärring??? Haha! Japp, det kan man!!

IMG_6437.jpg

Varför tränar jag? Varför tränar du? För att bli starkare eller forma kroppen eller för hälsans skull? Jag skulle vilja säga alltihop men framför allt för min hälsas skull. Jag har sett på väldigt nära håll vad ”vanliga” vällevnads sjukdomar kan ställa till med såsom t ex åldersdiabetes! Bägge mina föräldrar har fått amputera ben och har lidit alla helvetes kval av något så banalt som ”lite socker”!! Det får vi väl alla !! Eller måste man få det? Jag har med all sannolikhet stora möjligheter att utveckla diabetes då en hel rad av släktingar har lyckats dra en nitlott med just det. Ingen har varit svårt överviktig eller överdrivit sitt sockerintag så det måste bero på andra saker. Jag tänker kämpa emot med alla tänkbara medel. Det är min största anledning till att jag tränar. Hårt, varje dag, ger aldrig upp!

Utseende? Ja, självklart. Det är väl rätt ok att ha magrutor fastän jag närmar mig 60!!! Inte för att jag stoppar dem i ansiktet på min omgivning men jag vet att min mage är urstark och det är tillfredsställande för mig. Jag kan fortfarande ha kläder som jag sydde för 30 år sedan och det är ganska kul. Dock har det hänt lite med midjemåttet. Ju mer muskler – ju större midjemått! Faktiskt! Jag har alltid gillat att se så bra ut som jag bara kan. Det kommer jag att fortsätta med tills jag sitter på hemmet!

Hur vi ser ut och framför allt hur vi vill se ut – är var och ens ensak. Någon skiter i det, någon har gett upp, någon är fixerad,  någon opererar sig till lycka – kör bara kör!! Huvudsaken är att du är nöjd i din kropp! Andras åsikter är ju så otroligt oviktigt.

För att bli starkare? Ja, självklart!! Och – det går! Även om du har passerat 55+! Jag är en smula tjatig om detta då jag vet att många i min ålder och där omkring helt enkelt inte tror att det är möjligt! Självklart är det inte lika lätt som för en 25 åring att bygga muskler. Man måste slita. Men det är värt det! Styrketräning är det bästa sättet att bromsa fysiskt åldrande!! Skinnet är ju som det är – skit i det!

Jag har tränat i åratal. Simmat, styrketränat, ridit, löptränat osv. Sedan hästarna försvann ur mitt liv har jag fokuserat på styrketräning igen och har på 1,5 år blivit så otroligt mycket starkare. För 1,5 år sedan så tyckte jag ett par set med 6 kg i hantelpress  var tungt! Idag tar  jag 12,5 kg och kan ta mer…! För 1,5 år sedan så kunde jag med möda få upp 12 kg i en bicepscurl. Idag fixar jag 4 set med 22 kg! Förra hösten började jag träna mina ben och rumpa. Hela baksidan av mig var i träda pga av ryggproblem och ischias. Rumpan var platt och mina ben svaga som tusan.  Jag lyckades med goaste PT Anna få till några töntiga squats med endast en pinne som vikt. Till sist kunde jag ha en stång. Många bakslag har det varit med dessa squats av olika orsaker. Ryggskott stup i ett, min förbaskade ischias….men skam den som ger sig! Nu – har jag 47 kg på mina axlar vilket jag såg som ett skämt förra hösten! Bänkpress!! En helt omöjlig historia för 1,5 år sedan. Svag som en mus lyckades jag med att få 25 kg åka mot taket ett par ggr. Idag kör jag 4 set, 8 reps med 35 kg!

För någon annan är detta lätta vikter och för någon helt ouppnåeliga men …..för mig är det enorma framsteg! Det är precis det som är viktigt. Mina framsteg! Och det faktum att jag vid 58 års ålder fortsätter att bli starkare. Är det inte rätt häftigt? Jag ÄLSKART!!!!!!

IMG_6428

Jag träffar dagligen unga tjejer som är otroligt vältränade och som kämpar som fasen för att nå sina mål, utseendemässigt och styrkemässigt. Det är så otroligt inspirerande att träffa dem. Låt dig inspireras! Stå inte i ett hörn och avundas deras fysik på gymmet utan ta chansen att peppa dig med deras enorma vilja och målmedvetenhet!

Vi är de vi är! Vi kan alltid bli bättre! Om vi vill! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s