Varför händer det ingenting fastän jag tränar och tränar? Här kommer en lista på möjliga orsaker!

fitness-1208141_1280

Grejen är att det förmodligen händer en hel del men eftersom vi ser oss själva varje dag så är det svårt att uppfatta små framsteg.

  1. Vad har du för fysiska förutsättningar att nå det mål som du eventuellt har satt? Är du byggd av naturen på ett sätt som gör att du inte kan med all träning i världen komma dit så är du väldigt orättvis mot dig själv. Sätt inte orealistiska mål! Sluta jämför dig med andra! Du är du! Den dagen du slutar att titta på honom/henne med önskekroppen så har du kommit långt. Fokusera på dig och ingen annan!
  2. Äter du rätt kost? Vill du få en kroppstransformation så är faktiskt mer än hälften av denna beroende på vad du stoppar i dig! Kalorier in och kalorier ut förstår väl de flesta men får du i dig tillräckligt med protein? Ett liv på makaroner och korv, lite mackor och fil lär inte ge dig drömkroppen! Sluta banta, se över din kost och ät! Massor! Av rätt mat!
  3. Du mesar med för lätta vikter! Skaffa dig en träningsbok så att du kan se dina framsteg! Satsa på progression och att ständigt höja dina resultat. Öka vikterna om det så bara är ett halvt kg åt gången. Kroppen vill inte släpa runt på en massa tunga muskler, det måste du tvinga den till. Bryt ned, bygg upp, bryt ned och bygg upp.
  4. Koncentrera dig när du är på gymmet och spring inte runt och flamsa. Var i din egen värld ihop med dig och ha fokus på det du gör. Kanske är det kul att träna ihop med någon annan men lär dig att det är kul att vara med dig själv. Det är dina framsteg, dina lyft, din träning som är viktigast och inte de som är runt omkring dig.
  5. Du tränar utan att ha ett schema, utan en bra planering! Se till att ha ett veckoschema med 2,3,4 eller 5 pass som du följer slaviskt! Tränar du 2 dagar så se till att det blir 2 BRA dagar med fokus på det som står på ditt träningsschema. Ett mål utan en plan är bara en önskan!!!
  6. Kanske tränar du för lite? För att en muskel ska växa måste den ta stryk. Om du hela tiden ligger i din comfortzon kommer absolut inget att hända. Du måste ta i så pass att muskeln ”tänker” men vad fan håller hon/han på med?Det här funkar ju inte, jag orkar inte, jag måste bli större så att jag orkar med den där förbaskade vikten. Du måsta TA I!!! Och efter det….måste du vila muskeln! Då kommer den efter ett tag att växa och då gör du samma sak igen.
  7. Kanske tränar du för enformigt? Att ideligen stå på en crosstrainer bygger ingen kropp eller att ha samma träningsschema halvårsvis. Se till att byta ditt träningsschema var 6e vecka!
  8. Tränar du oregelbundet? Blir det någon dag ena veckan och 5 nästa? Försök att ha fasta träningsdagar så att du får samma mängd träning varje vecka. Är du på semester eller sjuk och hamnar på avvägar så hitta tillbaka till din stig igen. Fortsätt som om inget hade hänt och du är snart på banan igen!
  9. Du kör för mycket cardio!! Spinning, springer eller står i evigheter på en crosstrainer. Meningslöst slitgöra som varken gör att du går ned i vikt eller bygger kropp. Det enda som du tränar här är ditt hjärta – vilket är bra! Men, viktnedgång och kroppstransformering gör du med tunga vikter och inget annat!
  10. Du vilar helt enkelt för lite! Muskler växer i vila! Glöm aldrig det!

För att ytterligare hitta vägar till att finna meningen i att träna din kropp – mät dina resultat! Gör det t ex varje måndag. Väg dig och mät! Axlar, bröst, midja, höft, stuss, lår, vad, överarm och underarm! Du kommer att bli snopen!

Idag känns det som en höstdag! Det är klar luft, solen skiner från en molnfri himmel och det är svalt och skönt! Ut och lagra D-vitaminer inför hösten. Kommer du inte ut så dra genast till närmaste Hälsokost och köp dig ett lager. Man kan även skicka efter vilket jag gör för annars blir det inte av. T ex dessa! D-pearls

D-vitamin är grunden för ditt välmående, solens vitamin och det som vi alla nordbor lider brist av pga för lite solljus. Boosta dig själv och slipp höstdeppet!!!!

Nu ska jag inta frukost nummer två! Livskamraten har kravlat sig ur sängen 2 timmar senare. En promenad förstås och sedan ett par timmar på gymmet!! Lucky me!! Sammanfattning från mig – till dig! Sommarens slarv med mat, vin och glass är nu historia. Fokusera på nuet, bestäm dig och kör tungt!!! Amen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s