En misslyckad medelålders person!

chaos-391652_1280

Ja, jag är nog det. Vid min ålder som nu har nått 58 ljusår, så äter man inte maten direkt ur en kastrull – med sked – när man är hungrig!! Man har inte kläder liggandes över precis ALLA köksstolar, hallen full med 28 par skor och kläder i överflöd på den stackars klädhängaren i den pyttelilla hallen! Man har inte systuga i sitt vardagsrum med hela arsenalen av tyg, symaskin, nålar, sytillbehör, halvfärdigt, ofärdigt och en mängd annat….i en hög på matsalsbordet. Ingen av stolarna, 4 st, går att sitta på då de är belamrade med delar till symaskiner, skyltdockor och lite annat smått och gott som jag inte har någon lust att plocka undan! Man bäddar när man är 58 år! Inte jag! Jag har nog inte bäddat på 20 år! Förstår liksom inte vitsen. Sovrummet ligger en trappa upp och där är ingen förutom vi! Däremot byter jag lakan väldigt ofta.  Jag är stökig – men ingen snuskhummer!!! 😉

Jag beundrar alla som har små dockhem med trädgårdar utan ens den minsta grässträng kvar på gräsmattan efter gräsklippningen! Det är fantastiskt att komma in i ett hem där någon har ett stort intresse av att pynta, matcha allt – t o m krukväxter – men jag kan aldrig bli sådan! Något är missat i genetiken! Det kommer inte ifrån mina föräldrar för där har allt varit väldigt fint och välstädat, ordning och reda. Det måste vara någon annan anfader som har präglat mig.

Livet handlar om att acceptera den man är. Ju äldre jag blir desto mer skriver jag under på det! Man måste gilla sig själv! Det är A och O! Jag lever inte mitt liv för att passa in i någon annans pussel, jag har mitt eget pussel att lägga och jag är en viktig pusselbit i detta. Mitt hem, är mitt – ja, och min livskamrats förstås! – och passar det inte någon besökare hur vi har det så är det deras problem. Livet är så mycket mer än en fasad! Jag vill vara glad och lycklig varje dag då det där livet går så jäkla fort. Det är inte värt att avsätta tid och förminska sig själv, försöka att passa in eller att avundas någon annan. Jag är så otroligt glad över vad jag har och om det inte riktigt är ett korrekt medelålders liv så kunde jag nog inte bry mig mindre.

Är det inte så att du ursäktar ditt hem när andra kommer? Ursäkta att det är stökigt, titta inte på tvätten, oh, jag har inte dammat på ett tag? Eller hur? Visst gör vi så! Eller, ja, vi SKA renovera…när de besökande tittar på slitna skåpluckor och  gamla tapeter. Men varför då? Om man ständigt ska leva upp till andras förväntningar så blir ju livet en evig kamp! Jag har jämt göra att leva upp till mina egna förväntningar och orkar inte på något sätt kämpa för att passa någon annans.

Vi har alla olika intressen och jag beundrar den som har sitt största intresse i att pynta sitt hem och sin trädgård. Jag har min lycka i annat! Det är väl det som är spännande med människan, ingen är den andra lik. Himla tur för annars vore ju gymmet proppfullt, ve och fasa!

Apropå lycka så har jag en superbra dag framför mig! En promenad med mina kortbeningar väntar och det är alltid lika kul. Roliga, busiga och fulla med fart så är de ett mycket underhållande promenadsällskap. Även om jag bävar lite för hösten så är det skönt med sval luft och denna dag – SOL!! Den bästa kombinationen tycker jag. 35 grader och sol är ju ganska plågsamt. Ärligt! Ett benpass väntar på gymmet och det ser jag fram emot. Jag har ett nytt schema och benpasset är grymt! Frågan är om jag kan gå resten av helgen?? Haha!!

En rosa bikini ligger halvfärdig på bordet och väntar på att bli klar. Jag tror att det får bli eftermiddagens sysselsättning om det nu inte blir väldigt vackert väder. Kanske, kanske får solstolen ett av de sista besöken denna sommar. Vad ska du göra idag????? Gör åtminstone EN sak som du verkligen njuter utav och var inte bara andra människor till lags!! Vi får nämligen bara ett liv och det kanske kommer som en överraskning men det är precis det som pågår! Här och nu! 😉

 

 

 

3 reaktioner till “En misslyckad medelålders person!

  1. Klart man gör allt det – om man vill! De flesta lever på ett sätt och visar upp ett annat. Bara man ör nöjd med sitt sätt. Gillar inte andra det – trist för dem! Jag vägrar leva upp till en bild av hur man ska vara och betee sig när man är en viss ålder. Vem har bestämt det? Nej tack! 😜

    Liked by 1 person

  2. Och vårt eget hem skall vi ju leva i, inte ha som showroom för andra 😁
    Sy på och ha det som du vill 🙏
    Ps! Bädda sängen är så ute fick jag veta 😊 kvalsterfrågan och så vidare

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s