5 tips för att bli gladare i höst!

IMG_5445_Fotor

Det var det! 4 grader och det känns som om hösten knackar på dörren, alldeles för tidigt. Har du hunnit med att ilsknjuta nu? Grillat, solat, badat, umgåtts och gjort allt det där som du hade tänkt skulle göras denna sommar? Eller kanske har du bara kopplat av och haft det som vanligt utan hysteri? Hur du än har tillbringat din sommar så är den snart slut och det stora vemodet rullar in. Sensommar och ………höst! Men vad ska vi då göra för att inte fullständigt deppa ihop när vi får vika ihop shortsen och ta fram långkallingarna igen?

  1. Vi ska röra på oss! Tjatigt? Ja, men inte desto mindre sant! Självklart vill jag ha alla till ett gym men det går precis lika bra med vilken träning som helst. Gå, spring, rid, dansa, yoga men gör någonting med kroppen. Få igång endorfinerna så att de sprattlar runt och ger dig energiboost och glädje. Det är nr 1…….nr 1……och nr 1!!!!!!
  2. Shoppa lite nya höstoutfits!! Det är kul! Enligt modemagasinet ”Elle” så är materialen för hösten manchester, läder och lack! Hm? Färgerna är rost, pumpagult, armégrönt och oliv! Pumpagult kan vara en match att passa i säger jag som är utbildad färgkonsulent en gång i tiden. Få människor passar i gult och de flesta ser ut som lik om man nu bär färgen närmast ansiktet. Oliv kan vara lika illa så är du nu inte mörkhyad eller rödhårig så kör rost närmast fejjan. Den är minst plågsam till kalla hudfärger! Lite tips från mig – for free!! 😉
  3. Var ute när det är fint väder. Enligt en studie som gjorts räckte det med 20 minuter i vackert väder för att boosta humöret. Genast tänker man bättre och förbättrar minnet. Oj, då behöver jag massor med vackra höstdagar för det där minnet är det risigt med.
    Amerikanska meterologiska institutet publicerade en studie 2011 och enligt den upptäckte man att temperaturen hade stor påverkan på vårt sinnestillstånd, mycket mer än vind, fukt och andra variabler. Enligt dem så maximerades lyckan vid 13,9 grader. Så, håll koll på vad det bjuds på för väder och satsa stenhårt på en dag där det förväntas bli sisådär 13-14 grader. Det kan ju inte vara alltför svårt…..
  4. Öva dig på att le! Bort med sura miner och dra på smilbanden. Att le kan få oss att må bättre, men det blir ännu bättre om man backar upp smilet med positiva tankar!
    Enligt en studie, som leds av universitetet i Michigan, hävdar man att kundservicearbetare som fejkar leendet under hela dagen försämrar sitt humör och deras produktivitet blir lidande. Medan de som ler genom att de tänker positiva tankar förbättrar sitt humör och sin produktivitet…….japp! Då vet vi det!
  5. Se till att få egen tid! Det är viktigt att få samla ihop det som är du själv och bara    vara med dig! Är din omgivning full med människor som klagar och är negativa så är risken stor att du blir likadan. Fokusera på det som du VILL ska hända, inte på det du INTE vill ska hända! Leta efter din passion och fundera på vad som gör dig lycklig! Gör mer av det!

Sammanfattning av detta, förenklat och ju alldeles vetenskapligt bevisat borde ju vara följande! Handla dig lite nya kläder och gå ut på en promenad i fint 14 graders väder. Gör dig av med surkartar och gnällspikar i din omgivning och skratta utav bara tusan! Så, vad är väl en höst att tampas med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s