Body stats graph!

Collage_Fotor

Alltså det är himla kul!! Även om det rör sig om små, små pytteförändringar när man läser själva siffrorna så ser det kul ut på diagrammet!! Vad är det då? Jo, i den träningsapp jag använder så finns det allt tänkbart inprogrammerat för att man ska kunna se sina framsteg….hm, ja, åt andra hållet också förstås! Det senare hade jag dock inte tänkt mig! Man fyller i sina mått en gång i veckan, skriver in alla vikter man använder vid träning och så kan man utläsa en fiffig utveckling av detta!!

Jag har följt ett 6 veckors träningsprogram – och ett kostprogram – till punkt och pricka och kan konstatera att jag har gått ned 2 kg och minskat ett antal cm i midjan men däremot har jag ökat några cm här och där t ex över axlar, rumpa och ben. Det har varit 4 tunga styrkepass i veckan och jag har ökat mina träningsvikter markant. Det hade nog inte gått att göra detta för något år sedan då jag garanterat inte hade hållit för den här tyngre träningen men nu går det. Jag har inte kropp för att utvecklas till en muskelknutte då jag är alldeles för ”smalt” byggd men det är kul att kunna öka i styrka trots att jag är 58 bast. Jag ska bevisa att det går att bygga en grym kropp trots min ålder.

Skinnet som musklerna bor i kan man ju inte göra så mycket åt och det är inte själva grejen. Är man närmare 60 finns det inte en suck att man ser ut som 30 hur mycket man än försöker men jag gillar känslan av att KÄNNA mig som 30! Att känna mig stark, att fortsätta utvecklas och ha möjligheten att fortfarande bygga muskulatur. Det är häftigt att det går! Jag tror också att den styrka jag bygger upp är väldigt bra om jag skulle åka på en käftsmäll och bli riktigt sjuk. Det vet vi ju aldrig. Livet kan ändra sig i ett nafs.

Just idag är livet väldigt bra i alla fall. Idag är första dagen på 4 veckors fortsättningsprogram. Jag ska köra första passet denna måndag och ha en riktigt rolig förmiddag. Hamnar nog vid symaskinen under eftermiddagen. Den har fått vila under helgen men nu kliar det i fingrarna igen.

För stunden är kökssoffan intagen med min lilla djurpark som sällskap runt fötterna. Ute ser det lite höstlikt ut och det kan ge mig en hastig värk i själen. Jag gillar hösten men den här sommaren gick bara för fort. Kan inte fatta att det redan är augusti men det är väl så när man har kul. Tiden susar iväg.

Hösten för med sig ett visst lugn tycker jag. Sommarstressen med allt man måste göra lägger sig och det blir en ganska rofylld period innan vinter, kyla och den förbaskade julen närmar sig. Man kommer ju inte undan liksom. Som min gamla pappa sa där han satt med kallbrand i hela kroppen och amputerade kroppsdelar – det är bara att gilla läget!!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s