Till dig som gärna vill men inte vågar för att……

glass-ball-1500017_1280

…du tror att alla som tränar på ett gym är vältränade atleter med grymma träningsoutfits!

…du känner dig för tjock och tänker vänta tills du har gått ned i vikt innan du börjar träna!

…du är rädd att alla ska titta på dig och verkligen se att du är en nybörjare på gymmet!

…du känner dig för gammal!

Till dig vill jag säga att allt det där är FEL! FEL! Och JÄTTEFEL! Jag har skrivit om det här förut men tycker att det är bra att repetera. Talade med en vän för ett tag sedan som hade tagit steget in på ett gym för första gången och förvånat insåg att där var bara vanliga människor!! I alla åldrar.

Det är sällan jag ser någon som svassar runt i matchande träningskläder. De allra flesta har ett par tights och ett linne eller en t-shirt. Tights är bra därför att man kan röra sig utan hinder i dem. Man kan köpa dyra eller billiga tights, ingen kommer att notera vad du har på dig i alla fall. Ingen!

Känner du dig överviktig så är det DIN känsla. Ingen på ett gym kommer att notera din vikt eller fundera över vad din våg stod på denna dag. Skulle någon notera dig så tänker denne garanterat ”Tummen upp. Här är det någon som har bestämt sig!” Men det mest troliga är att absolut ingen ens tänker på att just du kliver in på gymmet. Ingen!

Nybörjare på gymmet brukar locka fram mycket hjälpsamma tränande bredvid. Det är ingen som står en bit ifrån och garvar för att du inte begriper dig på en maskin utan du får hjälp. Alla har vi börjat någon gång och det är ju absolut inget att skämmas för.

Man är ALDRIG för gammal att börja träna. Styrketräning har man kommit fram till är den form av träning som håller dig i form bäst av allt.  Musklerna börjar tyna bort redan från 30 års åldern……surt va? Med styrketräning kan man bromsa åldrandet mycket effektivt. Det där med stavgång hjälper inte ett dugg mot muskelförtvining men är ju bättre än inget! Allt är relativt!

Nu närmar vi oss augusti. Semestern och sommaren går mot sitt slut. Det har väl åkt ned några öl, några flaskor vin, lite onyttig mat kan jag tro?? Är det inte dags att ta tag i livet medan det ändå pågår?? Låt den här hösten bli hösten då du ändrade på soffliggarlivet! Ring till ett gym och boka tid med en personlig tränare. Jo! Det är ett måste! Jag är säker på att du har råd med det. Skippa vinet, chipsen, glassen och annat skräp denna vecka och lägg pengarna på din framtid istället. Det är inte nödvändigt att träna varje vecka med en PT, men om du är nybörjare på gymmet så är det en bra investering för framtida träning. Det kan räcka med ett par träffar och du har medel för att få bra resultat av ditt framtida fokus på dig själv!

Med hjälp av en PT får du en plan att följa. Du får instruktioner och hjälp hur du ska träna för bäst resultat just för dig. Att bara köpa ett årskort på ett gym gör inte att du får den transformation som du önskar av din kropp. Du behöver en plan, hjälp för att följa din plan så att du når ditt mål!!

Befinner du dig i Örebrotrakten så kan jag hjälpa dig med att hitta en rad duktiga och otroligt entusiastiska OCH välutbildade personliga tränare. Ta gärna kontakt med mig så lotsar jag dig vidare. Det är den bästa vägen till att lyckas. Tro mig!

Så med andra ord, våga vägra stavgång och sätt fart mot ett friskare liv! Du har allt att vinna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s