Magnesium och zink – bra för DIG!

capsule-158568_1280

De flesta lider av magnesiumbrist då just magnesium är svårt att få i sig via kosten. Det är en viktig mineral där brist av den kan ge alla möjliga symptom. De kan t ex vara benskörhet, huvudvärk (migrän), fibromyalgi, muskelkramp, matsmältningsproblem, ångest, depression,  störningar i hjärtfunktionen, hjärtklappning,  sömnproblem (som att vakna för ofta och för tidigt), trötthet, irritation, kramp i benen och en mängd andra problem. Magnesiumbrist ökar även risken för inflammationer och cancer. Hu, vad läskigt att äta för lite av den.

De främsta konsekvenserna för en person med magnesiumbrist är att man kan känna sig väldigt trött och samtidigt ha svårt att slappna av i kroppen. Det känner i alla fall jag igen! Dödstrött men huvudet går på högvarv och benen vill inte vara stilla på samma ställe i sängen. Usch!

Zink!  Zinkbrist sänker ditt immunförsvar, kan ändra ditt smaksinne så att du tycker att allt är osaltat, ökar ditt sötsug och gör att träningsvärk sitter i alldeles för länge. Du kan få hudproblem och orolig mage. För dig som tränar och kanske vill gå ned i vikt gör zinkbrist att din förbränning minskar och ingenting händer…

Det jag tänkte förmedla vidare är dock den egenheten magnesium har som jag tycker är det mest fantastiska. Den får dina muskler att slappna av och ger dig en bättre sömn! Detta är = SANT!!! Jag är svensk okrönt mästare i att sova illa så jag vet vad jag talar om. Jag har provat det mesta för att får tillbaka det som är mest nödvändigt i livet, att få sova. Det har varit olika piller, antidepressiva, lugnande, sömnpiller och det har varit akupunktur, KBT och allt tänkbart. KBT, hjälpte mig att få stopp på den där förbannade kanalen i hjärnan som inte gick att stänga av. Där kom jag en bit på väg men Magnesium, mina vänner, det är verkligen grejen!

Ta ett par magnesiumtabletter någon timma innan du ska sova och John Blund kommer som ett brev på posten. Köp nu inte ett töntigt rör med brustabletter från ICA med lite magnesium utan ett tillskott med något bra. T ex ZMA! Det är en blandning av zink och magnesium. Jag har goda erfarenheter av detta och rekommenderar det varmt. Köp t ex detta! ZMA   Det är rysligt stora kapslar som jag inte med bästa vilja skulle få ned men de går att öppna och röra ut i lite vatten. Smakar absolut ingenting! De skickar på en dag och frakten är gratis när du handlar för 100 kr.

Sedan jag började med detta tillskott så sover jag nästan 7 timmar per natt. Det är helt galet och fantastiskt då detta inte hänt sedan jag var under 20 år. Inte i går alltså! 😉 Vänta inte utan köp hem idag. Kom ihåg D-vitamin när du ändå är inne på sidan och shoppar. Solvitaminet, må-bra-i-själen-vitaminet, ladda för hösten och slipp vara deppig-vitaminet!!!! Köp det!

Ännu en fantastisk dag väntar. Jag ska börja min med en liten hundrunda för att sedan köra ett pass på gymmet. Det är min dags höjdpunkt. Blir nog lite poolskvalp senare, vi har nu 32 grader i vår lilla badbalja och det är en alldeles perfekt temperatur för en uttalad badkruka som jag. Gött!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s