Löpning och ”löparknä”..


Jag älskar att springa! Har alltid gjort det men under lång tid så ställde höger knä till det för mig. Det skar som en kniv på utsidan efter några meter och det var bara att lägga ned försöken!

Det är ok att gå! Absolut! Men…det kan aldrig bli samma känsla! Känslan där man slutar att fundera på vad man gör och benen rör sig alldeles av sig själv. Känslan när man känner sig urstark och kan öka på stegen och det fortfarande känns lätt! Ljudet av andningen och känslan av pulsen som ökar. Nej, det kan aldrig bli detsamma att gå även om man öser på allt man orkar. Det är inte sämre att gå men svårt att få det riktiga endorfinpåslaget.

Jag är ingen uthållig löpare som vill springa i timmar! Det roar mig inte utan 5-6 km är alldeles lagom i min värld. Nu äntligen är det verklighet igen. Jag KAN springa! Mitt knä gör inte ont. Alltså behöver inte ett löparknä vara för evigt!! Hur blev jag då av med det?

Alla möjliga kiropraktorer har försökt att laga detta knä men det är bara en, the one and only, som kan fixa saker som detta! Törs inte lägga ut något namn utan lov men den mannen har i sanning magiska fingrar!!! Han har inte bara fixat mitt knä utan även botat mig från en plågsam ichias som jag trodde var en pina jag skulle få dras med för evigt!

Sedan….har jag gjort några övningar för att må bra i mitt knä och det kan jag däremot dela med mig av!!!
Benböj!!! Hur ont det än gör! Det är fantastiskt effektivt! Man behöver inte ha någon vikt! Extra bra är enbens böj. Man kan ta stöd mot en vägg om det är vingligt. När jag har sprungit så gör jag alltid 10-15 knäböj. Utan vikt, det är liksom inte grejen. Bara böj! Mycket bra för onda knän hur konstigt det än låter!

Stretch! Finns otroligt mycket bra på Youtube om man söker på löparknä rehab/ stretch/ övningar. Jag har tagit mycket därifrån.

Jag upplever löpband som snällare för både knän, rygg och fötter men det är säkert individuellt. Jag gillar att köra intervall och då är det enklare med löpband. Men, det härligaste är förstås en sommarväg i skogen!

Jag har haft en bra dag! En lååååång svamprunda med den kortbente i morse och sedan  flåspass på gymet. Löpning och trappan. Den senare är verkligen en match. Fy, så jobbigt. Även fastän jag är gammal brevbärare och har löpt i trappor till leda. Puh!

Symaskinen och jag har kamperat en stund och jag har sytt en ursnygg BH till den senaste bikinin. Ska blinga den i morgon så fortsättning följer…..

Nu ska jag slänga mig i soffan en stund innan dagen är slut. Kissen väntar på mitt knä! 😊

2 reaktioner till “Löpning och ”löparknä”..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s