Träna mage!!

Det här är ett gammalt inlägg som jag skrivit om lite. En stark mage är väl något alla skulle vilja ha! Nu finns det inte på flaska tyvärr utan man får slita lite för att det ska hända något. Tränar man inte på gym så finns det en hel del man kan göra hemma. Man behöver gummiband och ett Abs-wheel som inte kostar särskilt mycket! Jag är ju på intet sätt något proffs men här är några bra övningar!

Maghjulet! Abs-wheel roll out!! Tuff magövning. Kräver lite teknik. För det första – ingen svank!! Skjut upp axelpartiet och dra in magen mot ryggraden. Har du sänkta axlar så blir det jättejobbigt för armarna, svankar du så blir det för stor påfrestning på ryggen. Det är magen som ska arbeta och inget annat! Man behöver inte gå ända ut utan det räcker med en liten rullning framåt för att det ska ta. Jag har som mål att komma ned platt i backen och men där är jag som synes inte ännu! Det är lätt att bara ”åka” fram med armarna och då mister övningen sin funktion. Jag brukar göra 6-8 x 3. Se till att vara uppvärmd då det annars är förbaskat lätt att sträcka sig i ytterläget!

Pallof press! Här behöver du en cabel cross. Eller ett gummiband! Fästet på cable crossen eller gummibandet sätter du på mitten i höjd med magen ungefär! Ta tag i handtaget med bägge händer och för det framåt. Lasta på så mycket vikt att det känns men inte är omöjligt. Vikten vill ju dra dina händer åt sidan och det är just det som du ska motverka! Med magen!

Man kan även göra detta uppåt! Som här!

Plankan! Enkel men tuff! Övningen vi älskar att hata! Kroppen ska vara rak med ryggen i ett neutralt läge. Skulderbladen ska ligga tätt intill bröstryggen och inte sticka upp. Rumpan får inte sticka upp i vädret och ingen svank. Plankan kan varieras i det oändliga! Antingen kör du till failure x 4 eller t ex 30 sek – vila 10 – 30 sek – vila 10 x 8! Tänk på att hålla coren SPÄND och suga in magen mot ryggraden. Utan spänning är plankan värdelös! Att stå många minuter är i och för sig en prestation men det är mycket jobbigare att göra plankan i intervall. Kom ihåg – spänning i kroppen!

IMG_5730

Sidoplankan! Vila på armbågen eller håll armen rak. Lyft den arm du inte vilar på eller ha en vikt i den. Kör till failure eller som ovan! Bägge sidor!!!

IMG_5731

Långsamma magplågare!! Vet inte vad jag ska kalla dem men de är en utmaning. Sätt gärna fötterna lite högre. Ha inte fötterna fastlåsta under något – det är fusk! Fötterna ska vara stilla och mot bänken vilket jag inte helt lyckas med här! Sänk dig så sakta du kan kota för kota tills du har hela ryggen i, vänd direkt och höj dig på samma sätt. Sakta sakta! Var det löjligt enkelt! Håll då armarna raka, rakt upp mot taket och sträva uppåt…..det var kanske lite värre? 😉 Kör 10 ggr. Bifogar en liten filmsnutt!!! 🙂


Crunches med viktplatta! Sträva uppåt. Kör så många du orkar x 4!!

 

Garanterad träningsvärk utlovas. Glöm inte att alltid arbeta med en spänd core!! Utan spänning i magen så blir träningen inte effektiv. Försök att leta efter dina magmuskler oavsett om du gör en vanlig sit-up eller något annat. Håll ditt fokus på den muskel du vill träna så är det lättare att uppnå resultat! Körbarakör! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s