Pinsamma ögonblick!

embarrassed-bear

Det har vi väl upplevt allihop? Den där stunden då en avgrund vore välkommen som man bara kunde slinka ned i pga något man har sagt eller gjort! Jag kom av en händelse att tänka på Friskis & Svettis för sisådär 30 år sedan. Mina besök var frekventa och jag körde pass som en tok varenda dag. Jag fick för mig att det skulle vara kul att leda passen själv. Jag var ju bra på koordination och inte helt taktlös.

Sagt och gjort! Jag anmälde mig till någon form av antagningsprov eller vad det nu kunde kallas och hamnade tillsammans med en massa människor som hade samma avsikt. Det var redan i omklädningsrummet det hände. Jag sjönk från en 5:a till en 2:a bara genom att titta mig omkring. Alla där var säkert mycket bättre än jag! Självkänslan sjönk och jag antog att det skulle gå åt skogen. Vad är det som händer då? Jo, det går självfallet åt skogen!!

Vi fick i tur och ordning leda de andra i ett kortare gympapass och idag kan jag skratta åt det …….men det gjorde jag inte då! Helt plötsligt kom jag inte på en endaste, ynklig, enkel, vanlig och simpel rörelse utan fann mig själv viftandes med precis samma grej i 5 minuter. HELT oförmögen att ta mig vidare. Jag, som gick på dubbla pass var och varannan dag, som kunde allas ledares program utantill, kom inte på ett förbaskade dugg. Det var sååååå pinsamt och jag ville dö. Knall och fall!

Ett annat tillfälle då jag väldigt gärna hade velat sjunka genom jorden var i min affär jag hade för ett antal år sedan. En urgullig kund kom in och jag visste att hon hade en himla massa barn och ganska nyligen fått ännu ett. Jag var förstås pratsam, trevlig och var tvungen att titta på hennes ganska stora mage och fråga den där frågan som aldrig får frågas! Till någon!! ”Nej, men vad roligt! Är det ännu en på gång?” Så fort orden hade lämnat läpparna så kände jag att det var sååå fel! Varför var jag tvungen att säga det? Idiot! ”Nej, jag är bara fet efter den sista!” svarade den urgulliga kunden! Klant! Pucko! Jag hade gjort vad som helst för att smälta ihop till en våt fläck. Undrar om hon såg att jag ville dö?

Ja, sen har vi världsrekordet i klanteri! Ett par vänner hade varit på besök. Ok, det var inte mina favoriter och jag hade lite svårt för kvinnan i detta par. På den tiden hade jag häst och susade iväg innan de hade åkt för att fodra eller vad jag nu skulle göra i stallet. När jag kommer tillbaka är bilen borta! Puh, vad skönt! De har åkt! Jag ramlar in balkongvägen och hojtar högt till min man…..” Men, gud vad skönt, har de äntligen åkt!!! Jag står inte ut med den där människan”………!! Det fanns inte en chans att mitt högljudda rop inte hade nått kvinnan som stod där! Bredvid min man! Hon var alltså kvar medan mannen hade åkt ett ärende!! Som en total idiot började jag mumla om något för att försöka komma bort ifrån det jag just hasplat ur mig! Gode Gud, ge mig en fallucka! Rädda mig!!!!!!! Behöver jag säga att relationen blev lite frostig efter det?

Jag skulle kunna fortsätta i det oändliga! Jag har helt enkelt en stor trut och en stor trut gör alltid bort sig! Till min fördel kan jag väl säga att jag aldrig har varit rädd att säga vad jag tycker och jag har stått upp för mina vänner i vått och torrt även om det har inneburit heta diskussioner med både läkare, chefer och lärare. En stor trut är bra….om man kan tygla den!! Det är väl just det som inte alltid har klickat så bra! 🙂

 

2 reaktioner till “Pinsamma ögonblick!

  1. Roligt inlägg och att du bjuder på dig själv, jag har också en stor trut på många sätt och min pappa brukade alltid säga till mig att jag inte skulle få det så lätt därute i världen när jag blev stor. Men stor blev jag och det har funkat rätt så bra ändå.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s