Triceps, en förbaskat snygg muskel!

IMG_5573

Det är just den muskeln som ”gör” hela armen. Det är den muskeln som ersätter det som vi tjejer har så lätt att få vid inaktivitet, gäddhänget! Muskeln är tacksam att träna och ger snabbt resultat.

Idag var det en bröst och triceps dag. Det gläder mig att jag har blivit så otroligt mycket starkare och först nu tycker jag att de sista 8 månadernas ganska hårda träning…syns!! Med en träningsbok blir man varse att det faktiskt händer saker med styrkan. Ibland kan man ju fundera på om det tjänar något till med slitet men idag fick jag ett facit! Det har hänt grejer! Det är roligt att vara stark!! Och, jag ska bli starkare!! 🙂

En favoritövning för just triceps är dips! Det är tungt även bara med den egna kroppsvikten. Bäst tycker jag att det tar om man gör den mellan två lika höga bänkar. Armarna måste hållas nära sidorna och så koncentrerat ned och upp. Sjukt jobbigt om man gör den jobbig. Efteråt brukar det kännas som om en blodtrycksmanschett är åtdragen och då har det tagit lite på gäddhänget. Garanterat!

Som vanligt när jag tränar själv så har jag en förmåga att inte vilja sluta. Jag gör ett alldeles FÖR långt och FÖR tungt träningspass med FÖR många olika övningar. Det är ju bara såååå kul och jag vill aldrig gå hem. En knasboll på riktigt! 😉

En go känsla sprider sig i kroppen här vid köksbordet. Lite brunch är intagen och nu bara njuter jag av min endorfinladdade men trötta kropp. Om jag kunde förmedla den här lyckoförnimmelsen till alla mina icke-tränande vänner för bara en kort stund så skulle ni alla förstå mig varför jag gör det här! Det är inte bekräftelsebehovet som styr träningen utan just den här känslan som jag har i kroppen precis just nu!

Det är roligt att känna sig nöjd med hur man ser ut, det vore lögn att säga något annat men den största anledningen att jag tränar är inte utseendet utan välbefinnandet. Det här som sprider sig som bomull i kropp och knopp efter ett hårt träningspass. Lyckorus! Faktiskt! Det hjälper mig att älska livet. Varje dag. Även en mulen, händelselös, ganska intetsägande och alldeles vanlig fredag!

30-Fun-Friday-Quotes-To-Share-6348-3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s