Inspiration och motivation? Bara lyx!


Har du hamnat i en formsvacka? Allt känns trist och lusten att träna är som bortblåst? Ja, det är ju inte något märkligt. Det är livet på en pinne! Ups and downs! Konstigt vore det om vi alltid vore våra bästa jag!

Jag har tappat motivationen! Men vad är då motivation? Ett intresse, lust, drivkraft och en sporre att utföra något! Ungefär! Det är alltså något som man skapar själv. Att förvänta sig att den ska komma flygande är totalt meningslöst. Det gör den inte!

Men hur håller man motivationen vid liv! Genom att aldrig ge den chansen att försvinna! Enkelt! Genom att aldrig ge vika för negativa känslor utan att alltid hålla sig till sin plan! Har du tänkt att träna men lusten lyser med sin frånvaro så gör det ändå!

Lust, inspiration och motivation är jättetrevligt när det övermannar en och driver på. Men de flesta dagar måste vi skapa känslan alldeles på egen hand. Och det går! Hjärnan är ganska lättlurad så det är bara att proppa den full med peppande ord så tror den på oss!

Ok, det är en skitdag men det gör inget för jag ska träna ändå. Det kommer att gå bra, jag är stark, jag skapar min egen lycka och min egen motivation! Låter urfånigt men det är faktiskt inte svårare än så! Lycka, lust och välmående kommer inifrån och endast du kan påverka ditt humör!

Väl på gymmet, i löparspåret, på din promenad eller vad du nu sysslar med så kommer dina gladhormoner att spraka igång och göra resten. Bara du låter dem göra det! Endorfiner är -jag upprepar mig – världens bästa och mest outnyttjade antidepressiva drog! De finns i oss alla och gör dig glad när du anstränger dig eller utför något roligt. Utav att du är glad bildas ännu mer endorfiner som gör dig ÄNNU gladare! Så, väck med deppfejset och var glad helt enkelt!

Tycker du ändå att livet är svårt så undrar jag…..andas du? Kan du stå och gå? Är du frisk? Har du kanske en familj, barn, barnbarn och en fin lägenher eller ett hus? I min vänskapskrets har en alldeles för ung människa fått lämna allt detta pga en sjukdom som tog hennes liv. Just nu, när sommaren är som allra vackrast! Hon hade nog gjort vad som helst för att få hålla kvar sitt liv. Livet är orättvist och kort. Vi kan tillbringa dagarna med att invänta inspiration och sucka över allt som är dåligt eller faktiskt välja att vara glada och lyckliga.

img_5463
Min dag började med en promenad i krispigt men fantastiskt väder. Ett par timmar senare efter ett pass på gymmet, sitter jag här i solen och känner en djup tillfredsställelse att jag har lyckan att få vara frisk. Att låta mig övermannas av negativa tankar och olust finns inte i min agenda! Livet är i sanning fantastiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s