Pensionat Paradiset!

10363449_1431248767137752_4481001873847118302_o

Min mamma brukar kalla det så! Utanför vår dörr! Jag instämmer! Just nu är det helt fantastiskt. Mmmm, total njutningsfaktor!

Men kroppen värker. Ryggen känns som om den har befunnit sig under en ångvält under natten och armarna känns använda. Av vad? En liten promenad i solen med mamma i rullstol! Ja, det är faktiskt betydligt tyngre än man kan tro. Vi tog en sväng till sjukhuset och så dristade jag mig till att rulla henne till en uteservering några km bort. Inga problem. Jag tränar ju. Är ganska stark. Men puh! På hemvägen hade vi uppförsbacke lite här och där, solen gassade från en molnfri himmel och det var sisådär 28 grader i skuggan. 5 km var som vanligt en smula överdrivet men vad gör man inte för att en gammal mamma ska bli glad?

Vissa människor blir jag lycklig av att bara pyssla om. Mamma är en sådan person. Tacksam för allt och trots sitt vansinnigt handikappade tillstånd, alltid glad! 88 år gammal med livsglädjen kvar och alltid nära till skratt. Många besöker sina föräldrar av tvång och sitter pliktskyldigast någon timme och pratar. Min mamma och jag har hur kul som helst. Hon har humor och har tack och lov, hela intellektet i behåll. Älskade lilla tant!! Jag avskyr vägen dit av hela mitt hjärta men besöken är värda varenda km. Även om jag stönar lite.

IMG_5353_Fotor

På vägarna kan jag konstatera att fri fart råder. Jag kör många mil i veckan och ser absolut aldrig en endaste polisbil. Jag kör alltid för fort. Inte mycket men är det 90, så blir det 100 och är det 110 så är jag nog kanske uppe i 120. Och, blir omkörd av alla! Så gott som! Hur bråttom har vi egentligen? Igår var det helt sjukt med trafik som vanligt och som alltid när jag svänger ned på vår lugna grusväg som leder rakt ned till paradiset drar jag en djup suck. Jag fick komma hem ännu en dag! Lucky me!

Nu är det riktigt varmt ute. Klockan är halv ett och det är 29 grader i skuggan. Där sitter jag! Numera! Tant var det ja! Hm! Av och till orkar jag gå fram till poolen och flyta runt en stund. Det är nu helt badbart med 30 grader i vattnet. Jag ska strax fixa en sallad och grilla lite kyckling. Men hur bra får man egentligen ha det? Undrar om det inte är läge för ett glas iskallt rosévin? Jo, det tror jag bestämt! Det kommer att bli en fantastisk dag här i paradiset! Life is good!

DSC_0635_Fotor

 

6 reaktioner till “Pensionat Paradiset!

  1. Sa fiiiint det ar i DITT PARADIS och nu nar sommaren ar har pa riktigt sa forstar jag att du njuter! Synd att din mamma inte ar lite mera flyttbar sa att hon kan komma hem till dej och se all grönska, kela med vovven, och fa ett glas vin med dej i kvallssolen! Jag vet att det inte gar, sa hon far noja sej med att se dina fina bilder och njuta av dom stunderna som du kan halsa pa hos henne i stallet. Tufft av dej att skjuta rullstol sa langt…men envis ar du ju nar det behovs…och stark som en oxe! 30 grader i poolen…precis som hemma hos mej i Florida, nu kanske jag också skulle vaga simma lite hos dej!

    Malle

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s