Träning, vristlänkar och långpromenad….en bra måndagsmix!

13293070_10153684831660698_63755800_n

Måndag är min PT dag! Hela dagen blir solig from inside and out! Det blev fokus på axlar och bröst idag. Nu sitter jag här med känslan av en åtdragen blodtrycksmanchett runt överarmen och det är en väldigt bra känsla. Välmående festar jag nu på en kopp kaffe och ett par tunna Finncrisp med så lite smör att det är löjligt. Kostschemat! Just det! Där finns inte en endaste macka med så det här är det närmaste jag kan komma. Inga bitmärken i smöret dock. Jag längtar efter en tjock, sötsliskig limpmacka med ett tjockt lager bregott och sjukt mycket ost på. Det blir det inget av med! Big nono!

Solen skiner och det är underbart varmt ute. Jag ska flytta min smyckestillverkning ut till solstolen där jag ska åstadkomma några vansinnigt fina vristlänkar. Både i silver och sydda med pärlor. Apropå hantverk så diskuterade jag igår med en besökare på min blingsida om priser. Hon uppfattade 250 kr som otroligt dyrt för en handsydd vristlänk. Den tog mig 2,5 tim att göra och jag är inte en långsam pärlare. Det var pyttepärlor som jag sydde in i ett mönster, 27 cm långt. Tycker man att 250 kr är dyrt för handgjorda smycken är det nog bättre att handla på Glitter eller Ica. Det hänger ju lite tingeltangel även där och det ser riktigt billigt ut! Det här dilemmat hade jag även när jag sydde kläder. Alla vill ha men vill inte betala för timmarna det tar även om min timlön är som till en barnarbetare i Kina. Jag älskar dock pärlarbeten och jag har många kunder som uppskattar det och ständigt återkommer. Det är jättekul. Bilden visar en annan vristlänk, inte fullt så pillig! 😉

IMG_5202.jpg

En hund till landar här under eftermiddagen. Det är en outtröttlig sort som ska få sig en rejäl runda. Den kortbente får stanna hemma då han inte riktigt uppskattar koppelpromenader. Vi ska gå lååååångt! Ni tänker väl på att hålla hundarna kopplade nu när alla vilda djur får ungar. Ett rådjurskid är väldigt litet och ett byte även för en mindre hund. Koppel på i skog och mark!

13221439_1718305398418392_1766620213785885524_n

Med endorfinpåslag förflyttar jag mig från dator och ut i det vackra vädret. Äppelträden blommar, fåglarna kvittrar och jag med dem! Livet är fantastiskt!DSC_0562

6 reaktioner till “Träning, vristlänkar och långpromenad….en bra måndagsmix!

 1. 250 kr är inte dyrt för hantverk. Precis som du säger vill man ha något billigt, då kan man köpa massproducerat istället.
  Sitter själv och knypplar lite då och då och har ibland tänkt att om jag ska sälja spetsen och ta betalt för varje timma jag lagt ner handlar det om massor av pengar.
  Äkta hantverk ska kosta.

  Liked by 1 person

  1. Åh, jag har också knypplat! Det var vansinnigt roligt!!! Tyvärr får man inte ut en ”normal” timpenning men betalt, det ska vi ha!! Jag tror inte att människor idag är vana vid hantverk utan köper mest slit och släng. Det är en liten klick som uppskattar att man har knåpat ihop det hemma på kammaren! Jag vill jättegärna se!! Det är såååå fint med handknypplat!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s