Kan man punktförbränna fett? Går åldrandet att bromsa och hur farligt är egentligen socker?

images

Som vanligt är jag uppe med tuppen och fördriver mina bästa timmar med att läsa lite skrot på nätet. Alla eländiga nyheter är avklarade och lämnade som vanligt en besk eftersmak. Jag kastade mig raskt över till annat, betydligt roligare att ögna igenom.

Kan man punktförbränna fett på kroppen? Dvs, är det möjligt att genom en vansinnig mängd situps bli av med bilringarna? Nä, det är det inte! Det finns bara en väg att få bort dem och det är genom att minska kalori intaget och öka kaloriförbrukningen! Däremot kan situps och annan riktad träning till t ex magen hjälpa till att få en mer fast historia av ev f d bilringar. När man ändrar livsstil och kost så försvinner fettet över hela kroppen och inte bara där man kanske skulle vilja.

Det här med ålder, det är ju inte så kul….eller? 55+ då är det bara att ge upp för då är ju liksom allt kört….väl? Nä, det är det inte! Den kronologiska åldern kan man ju inte springa ifrån men den biologiska åldern kan man i allra högsta grad påverka! Genom att träna och leva hälsosamt så kan man fördröja åldringsprocessen! Det du! Vad ska man då göra? Jo! Det finns fem levnadsregler som är extra viktiga: Motionera regelbundet, undvik att röka, var positiv, drick måttligt med alkohol och ät nyttig och varierad kost. Simple as that!!!! Lät det skittråkigt? Too bad, men det är sanningen.

Kan man gå till ett gym vid 50 års ålder och aldrig ha varit där förut? Jag fick kommentaren häromdagen och jag säger bara ja,ja,ja,jaaaaaa! När jag var 16 år och traskade ned till ASK i Eskilstuna så var jag nästan ensam tjej bland alla styrkelyftande unga killar. Det var då det. Idag är det HELT annorlunda. Det är lika många kvinnor som män på ett gym och åldrarna på de som besöker ett gym är – ALLA!! Jag tycker mig se att äldre människor numera tar för sig och verkligen har anammat att det funkar med träning även i hög ålder. Här pratar vi 70+! Tuffa äldre kvinnor och män som har lite jädrar anamma i sig och nästan dagligen besöker gymmet! Är det inte härligt? VågaVägra bli tant och gubbe!!!!!! För tusan!

Visste du att de värsta sockerfällorna hittar man ofta i de fettfria produkterna. En fettfri yoghurt innehåller hela fem teskedar socker. En konservburk med Heinz tomatsoppa innehåller fyra teskedar och Mars chokladkaka rymmer så mycket som åtta teskedar socker! Socker är lika skadligt som tobak! Bortsett från att vara en viktig orsak till fetma, är det ökande bevis för att tillsatt socker ökar risken för att utveckla typ 2-diabetes, metabolt syndrom och fettlever. Hörde du vad äckligt det där lät? Efter att ha sett verkningarna av typ 2 – diabetes på nära håll så skrämmer det verkligen skiten ur mig. Bägge mina föräldrar har haft svåra sviter med amputationer som följd så tro inte att det är att leka med. Bort med sockret!

Jaha, det var lite smått och gott från kökssoffan. Klockan är halv sju och snart får jag sällskap vid frukostbordet. Dags för frukost nummer 2! Det ser ut att bli lite tråkigt väder men det är ok. Jag ska sätta på mig trimmern och köra loss bland brännässlorna. Varför växer allt som inte ska växa så vansinnigt bra? Eller så är det bara så att jag har svårt att skilja på vad som är vad! Jag har lite dålig koll på vad som är ogräs men jag kör ned det jag inte gillar och det brukar bli bra. En PowerWalk står även på programmet och vill du flåsa runt med mig på en 7 km runda i högt tempo…..hör av dig! 😉 Söndag på er!!

 

5 reaktioner till “Kan man punktförbränna fett? Går åldrandet att bromsa och hur farligt är egentligen socker?

  1. Synd att jag inte bor i Närke annars hade jag gärna hängt med på din PW men jag misstänker att jag och mannen kommer att köra en i dag i alla fall. Diabetes är verkligen inte roligt, min mamma har det och nästan alla hennes syskon så jag försöker ta det lugnt med socker överhuvudtaget för att inte få det och det går rätt bra. Om man är ett tag utan socker och sedan äter något sockrigt märker man verkligen hur sött något smakar och i 9 fall av 10 har folk i för mycket socker i det de bakar. Här hemma brukar vi i många recept halvera sockermängden och det smakar mycket bättre. 🙂

    Gilla

      1. Förstår vad du menar. Jag klarar mig rätt bra utan men sedan finns det de dagar jag känner mig trött och energilös och det är då jag kan trilla dit.

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s