Du vet att du är en träningsnörd….

IMG_4829

….när du målmedvetet tränar efter ett träningsschema och börjar följa ett kostprogram. Varefter tiden går så tänker du alltmer på vad du ska träna i morgon, nästa dag och nästa dag. Du analyserar passet du just körde och har en träningsbok där du jämför dina egna resultat från dag till dag.

…..när du tänker hela dagarna på vad du äter. Du är infångad i Kvargfällan och kan alla sorter och alla leverantörer. Du vet vilka som smakar apa och de som smakar mindre apa. Du äter inte längre Chips, godis eller choklad. Det onyttigaste du kan sträcka dig till att stoppa i munnen är en energibar eller några nötter.

…..när du tar en Celsius på fredagkvällen istället för vin. Har du ingen kan du sträcka dig till bubbelvatten!

……när du istället för kvällsmackan skakar ihop en proteindrink. Den är väl utvald och till kvällen ska det vara kasein. I skafferiet står flera påsar med olika proteinsorter. Minst 3..

….när du lagar mat till din livskamrat och sedan lagar din egen mat. 1 dl bulgur, 120 g kyckling och kokt broccoli. Och, det värsta av allt….det känns HELT ok!

…när det sista du tänker på när du lägger dig är ditt pass du ska köra på morgonen. Du skriver ned i träningsboken vad du ska göra med vilka vikter du ska köra.

…..när du blir sjukt irriterad för att du blir förhindrad att göra det du har tänkt i träningsväg. Någon kanske hälsar på PRECIS när du ska dra. Du blir lättretlig och sur. Det går inte över fastän gästerna har åkt och när de har lämnat gårdsplanen så går du ut och ilskgår en mil.

…..när de flesta kläderna i din garderob består av träningstights, sportbehåar och linnen. De andra kläderna har gammalt datum och ska du köpa något nytt blir det gärna något från Gymgrossisten eller MM Sports.

….när du är sjuk och får fruktansvärd abstinens av att inte få köra slut på dig. Du blir rastlös och grinig, tappar modet och blir en pina för din omgivning.

Känner du igen dig? Hahaha! Detta är jag i ett nötskal. Och, jag ska inte delta i SM, EM, VM eller OS! Och, jag är inte ensam. Det blir ett sätt att leva och det är många som delar det här med mig på glad amatörnivå. Vi vill mer! I alla fall! 🙂

 

 

 

En reaktion till “Du vet att du är en träningsnörd….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s