Drömmen om den perfekta sommaren!


 Du vet när man sitter på en brygga och har fötterna i det soluppvärmda sjövattnet, kvällsolen lyser på det solblekta håret,  man sippar på ett glas iskallt rosevin och ser solen gå ned. Luften är ljummen och vindarna svaga….! Nätterna är långa och ljusa, dagarna vid stranden underbara…….!? Eller är det endast i drömmen det är så in i helsicke underbart? 

Nu börjar snart sommarstressen. Ett par ynka månader då allt ska hända och allt ska vara fullständigt fantastiskt! Hela familjen ska verkligen få rå om varandra och på husvagnssemestern ska vi ta tag i det slocknade sexlivet! Grillen är packad för under sommaren kan inte svensken äta inomhus. Allt ska dukas upp ute oavsett om det blåser iskallt, är getinginvasion eller mygg så in i bängen. Det är verkligen helt underbart att äta ute!

När solen skiner ska vi sitta i solen och bli solbrända. Får du soleksem? Kanske blir du inte brun? Too bad! Man vill ju visa hur mycket man har tagit vara på sommaren. Hur mycket man har njutit!! ”Men vad blek du är, har du varit sjuk?” , vill man ju inte höra! Även om vi allihopa tycker att det är skönast i skuggan så ”måste man ju få lite färg”!! Svetten rinner, det svider i skinnet men det är ju sommar! Det hör till med lite solsveda! Det är underbart med sol!

Midsommaren är snart här! Njutningens höjdpunkt! Blomkrans i håret, inköp av en fin sommarklänning, festmaten planeras och allting är fullständigt underbart……eller nä! Hur blev det egentligen? Jo, kallt! Klänningen fick lämna plats för dunjacka och jeans, blomkransen hängde som en trasa i den raserade frisyren, varför blev alla så fulla och smakade egentligen maten särskilt gott? Njöt  vi verkligen tillräckligt? Jag menar om vi verkligen tog i och ilsknjöt? Midsommar är ju en sådan underbar tid!

Månaderna går och semestern stundar! Du har väl en plan? Semester som är så underbart! Eller hur underbart blev det? Regn i två veckor då vi hyrde den svindyra stugan eller bodde i husvagnen. På semesterorten fanns en kiosk, en affär, en minigolfbana och en pizzeria. Hur kul blev det efter ett tag i regnet? Och hur gick det med sexlivet, blev det helt underbart? 

När vi landat från semestern ska allt göras på huset, tomten ska ansas, staket målas, altanen oljas, olika andra projekt som vi sparat till sommaren måste göras och dagarna går. Nämen vi ska bara, när vi har målat,  det är bara garaget kvar att bygga, nu är det endast ett staket kvar att måla……! Du stressar väl inte?

Augusti! Dags att ta reda på de sista dagarna och de sista kvällarna innan mörkret kommer tillbaka. Usch, nu känns det bara klibbigt i solen och satan vad mygg….men man vill ju visa att man har njutit ordentligt! Jo, vi tog vara på varje dag! Underbara dagar! 

Skämt åsido! 😉 Jag älskar sommaren! Men, glöm inte bort att glömma bort lite måsten! Ha inte för stora förväntningar, planera inte ihjäl din lediga tid och du, det är ok med lite maskrosor och ogräs i rabatten! Jag tänker ha en skön sommar! I sol eller regn! Här hemma! Jag tänker inte åka någonstans alls.Det kommer att bli alldeles underbart! 😊

3 reaktioner till “Drömmen om den perfekta sommaren!

  1. 🙂 Här ska vi nog bara ta det lugnt hoppas jag men jag är helt med på vad du menar och det värsta är att jag tror att mycket av det du skriver stämmer in på allt för många. De sätter förväntningarna för högt och risken om de inte infrias blir kanske istället bråk med mannen eller barnen. För min del blir det en 4 dagars tur till Finland men annars hoppas jag bara på skönt väder, mycket te och lite måsten. 😉 Fram tills semestern dock känns som superstressigt just nu. Ha det fint!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s