Äntligen måndag

Collage_Fotor

Ja, jag vet! Nu får jag väl en smocka men jag gillar vardagar bättre än helger. Allt rullar på som vanligt och man kan ta ledigt från fredags, lördags och söndagsmys! Jag är faktiskt hellre på gymet än jag sitter i soffan, käkar chips och tittar på TV.

Min dag började med ett träningspass! Idag med min PT Anna. Hon har stått ut med mig i 8 månader och är alltid lika peppande och glad. En eloge till henne! Har jag nämnt att det är bra med en PT förut? Neh, det tror jag inte. Jag säger det i så fall EN GÅNG TILL! Skaffa dig en Personlig Tränare! Eftersom jag når fler och fler läsare så måste jag repetera mig ibland för att ingen ska missa att en PT är livet på en pinne. Du som tycker att jag är tjatig kan ju sluta läsa nu! 🙂

Det här är lite funderingar från vänner och läsare:” jag har inte råd”, ”jag har inte tid”, ”hur går det till egentligen?”, ”jag är alldeles för tjock”, ”jag är så otränad och måste vänta tills jag kommer i form”…..osv.

Vi benar ut det här! Ekonomin spelar en fruktansvärd roll. Givetvis. Men, man måste inte ha kontakt med sin PT varje vecka. Det kan räcka med varannan, eller var tredje eller en gång i månaden. Det viktiga är att man HAR en PT som man kan bolla frågor, motivation, teknik och annat med. En seriös PT tar dig på största allvar och är intresserad av dina framsteg. Kan man inte träffas så kan man tala över telefon eller via mail. Du får ett väl uttänkt träningsschema som är anpassat precis för att passa dig.

Tid! Ja, det har vi aldrig om vi ska dra det till sin spets. Men, det kan vara värt att ta sig tid. Det är en fantastisk investering för din hälsa och ditt välmående för resten av ditt liv. Kanske går det att ta en del av tiden som du annars sitter framför din dator, Facebook och TV?

Hur går det till? Du som aldrig har varit på ett gym kanske känner dig obekväm med situationen? Tänker du att allas blickar kommer att vändas emot dig och precis alla kommer att notera din vikt, att du är otränad, okunnig, nybörjare……..glöm det! Ingen kommer att ta notis av dig över huvudtaget. Det kanske låter illa åt andra hållet men det är sant. De flesta som tränar, gör det i ”sin egen lilla värld” och märker inte vem som kliver in och vem som kliver ut. Alla på gymet är vana vid att se en PT jobba med kunder så det är inget unikt som händer när just du kommer dit. Det är helt naturligt. Du kommer att känna dig väl omhändertagen och du kommer garanterat att ha en av dina bästa stunder på länge. Jag lovar!

Vikt! Har ingen som helst betydelse. Är du överviktigt är det ju ännu bättre att komma igång med träning eftersom du får massor av vägledning för att få bort några kilon om de nu stör dig. Ingen bryr sig om din vikt! Ingen!

Vänta tills du kommer i form? Då har jag en stark känsla av att det du eventuellt drömmer om aldrig kommer att ske. Det är ju just en PT du behöver för att ”komma i form”! På egen hand är det svårt att motivera sig, svårt att träna på rätt saker och svårt att sätta rimliga mål.

Sådär, ju har jag tjatat färdigt och hoppas att jag har nått ut till någon som vill testa det här för att komma i sitt livs form. Googla och ta reda på referenser där just du bor vem som kan passa dig.

Kökssoffan är intagen, kortbeningen har rullat ihop sig vid mina fötter och fåglarna har fjäderpyssel. Jag har just ätit en tidig lunch med lax, pressad potatis, kokt broccoli och en vitlökssås gjord på kvarg. Det var faktiskt riktigt gott. Vädret är inte så kul men det gör inte så mycket då jag har endorfinpåslag i kroppen och känner mig hur lycklig som helst. Regna och blås bara, det skiter jag i! 🙂

 

 

3 reaktioner till “Äntligen måndag

  1. 🙂 Ingen smocka från mig men jag gillar nog helger bättre än vardagar. Tur att vi alla tycker olika i många saker. Det är det som berikar världen och drar utvecklingen framåt. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s