Visste du….

3154

……att kanel ökar fettförbränningen! Varför då? Jo,kanel hjälper till att hålla blodsockret i balans, och kan sänka GI-värdet på en hel måltid!!  Ju mindre blodsockret höjs, desto mindre insulin utsöndras, vilket innebär att fettcellerna tar upp mindre fett. Dessutom stannar maten kvar längre i magen och vi håller oss mätta längre.

coffee.jpg

…..att kaffe, och även te, har visat sig ha goda effekter på vikten! Dels genom att öka kroppsvärmen och minska aptiten, dels genom att öka på fettförbränningen. Koffeinet frigör dessutom må-bra-signalsubstansen dopamin, som gör att vi blir belåtna och mindre sugna på sötsaker.

images

…..att en enda tesked senap räcker för att öka fettförbränningen med 25 procent, enligt en studie från brittiska Oxford Polytechnic Institute. Ju starkare senap, desto tydligare blir effekten enligt forskarna.

image001

……att Chili kan öka förbränningen av en  måltid. Capsaicin är namnet på det ämne som ger chilifrukten dess hetta. Ämnet ökar förbränningen och verkar samtidigt aptitdämpande, två värdefulla faktorer om du vill gå ner i vikt. En chilikryddad måltid höjer förbränningen under hela 3 timmar efter sista tuggan.

NoMU-Black-Pepper-Grinder-640x640

……att svartpeppar ger mer än bara stark mat. Ämnet som heter Piperin och som gör peppar starkt, hjälper kroppen att tillgodogöra sig alla näringsämnen från maten. Det kan boosta förbränningen med hela åtta procent!!

images-2

……att ingefära inte bara har många bra ämnen som är välgörande för hälsan utan även har positiva effekter på ämnesomsättningen.Det finns flera ämnen i ingefära som har liknande effekter som capcaicin, vilket innebär att energiförbrukning och fettförbränning ökar medan aptiten minskar. Många upplever också att den dämpar sötsug. Bäst effekt har den färska ingefäran.

spiskummin-580x482

Till sist har vi kryddan över alla kryddor, liksom superkryddan! Spiskummin! Den är så fantastisk att det är ett under att jag aldrig har haft en burk med detta i skåpet. Hur har jag kunnat missa? Spiskummin sätter fart på ämnesomsättningen, minskar kroppsfettet, främjar viktminskning, sänker det ”onda” kolesterolet och sänker nivåerna av skadliga blodfetter! Hör du vilken grej?! Förväxla inte spiskummin med kummin. Det sistnämnda är en brödkrydda och en helt annan historia

Så, vad kan vi sammanfatta det här med? Är vi nu ute för att gå ned i vikt och öka vår förbränning så ska vi alltså dricka kaffe i stora mängder med kanel! Vi ska laga mat med ingefära, svartpeppar, spiskummin, chili och senap! Svårigheten här är väl att veta hur mycket man ska sutta i av vardera kryddan. Någon tesked kanske…? Uh, det kommer att bli hot, hot, hot!

Men varför har ingen sagt detta tidigare. Det är ju plättlätt! Möjligen kan det väl smaka apa om man blandar dessa smaker men vad gör man inte i ett läge där lite fluff ska bort? Bort med Atkins diet, LCHF, 7-dagars dieter och annat elände och krydda på lite i stället! Det låter ju mycket bättre än att leva på någon slags svältkost! Ett litet varnande finger för chili dock som höjer blodtrycket rätt så rejält. Inte så bra om man har problem med det kanske.

Kör loss i kryddhyllan nu. Inget mes! 🙂

3 reaktioner till “Visste du….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s