Träning, fåfänga och egna val.

13233173_1696154457313847_1986756648_n

Projekt rygg börjar att arta sig. Som sagt så är inte muskelbyggnad något som sker i ett nafs utan det tar tid. Målmedveten och fokuserad träning med ett väl upplagt träningsschema ger till sist resultat. Alla kan inte bli duktiga på att rida, springa, simma eller spela fotboll men alla, precis alla, kan bygga muskler på sin kropp. Det krävs ingen inbyggd talang eller annat utan bara en envishet och ett mål. Är det inte fantastiskt så säg?

Jag diskuterade med en gammal god vän härom dagen som bestämt hävdar att muskler är inte snyggt på en kvinna. De ska sitta på en man. På en kvinna så ser det okvinnligt ut och får henne att se med ut som en karl. Jag kan hålla med i de fall där kvinnor har använt preparat för att få jättestora muskler och därmed även ändrat sitt utseende i ansiktet. Det blir ju per automatik manligare utseende om man petar i sig steroider. Där är man ju helt ute och cyklar. Den muskulaturen som man erhåller efter att dopa sig är omöjlig att få utan preparat.

Om man nu väljer en sund väg, vilket ju nästan alla gör, att bygga sin kropp så får en kvinna vackra muskler och inget annat. Vi har förstås olika ideal men i mina ögon så är muskler det snyggaste som finns. Jag säger som Cher! Om fitness fanns på flaska så skulle alla gå runt med superkroppar! Utan tvekan!

fitness-came-bottle-everybody-would-have-great-body-cher-quo-philosophy-1346111335

Ja, och så igen. Utseendefixeringen! Är den egentligen värre när man formar sin kropp än när en man står framför spegeln och väldigt nogrannt rakar fram ett litet pipskägg och väljer att tatuera sin kropp. Varför ritar man bilder på sin kropp? Jo, för att man tycker att det är fint! Kanske vackert rent av. Det är ju också en form av fåfänga om vi nu ska dra det till sin spets.

Kan vi inte få vara lite fåfänga den tid vi har på jorden? Är det fel att känna sig snygg, cool, fräck eller vad man nu har för känsla när spegelbilden möter en? Jag känner att vi måste få vara precis som vi vill. Vill du ha piercing både högt och lågt så kör på det! Vill du se ut som en serietidning täckt av tatueringar så är det din sak! Bara du är nöjd!

Kanske tycker många som lider av övervikt att det är jobbigt med allt tjat om att börja träna. Så kanske det är men det är lika jobbigt att höra den här ”det är ändå insidan som räknas” kommentaren. Den där lite nedlåtande kommentaren som nog är tänkt att platta till mig lite. Kanske få mig att känna lite att ”larvigt, väx upp och bli en normal 58 åring istället för att hiva vikter på ett gym?”  Eller också är det ingen tanke alls bakom? Eller ett försvar?

I min värld får du se ut hur du vill och göra precis vad du vill  med din kropp. Det är givetvis insidan som räknas huruvida vi är bra människor eller ej. Oavsett om jag tycker att skägget du har mejslat fram, pärlan som du har klämt fast i tungan eller en tatuering som du har inte är snygg så är det verkligen inte min sak. Det är ju ditt val av hur du vill se ut! Fåfänga? Ja, visst! Låt oss alla vara det! Det är ju kul!

Idag tänker i alla fall jag bygga vidare på mitt fåfänga jag. Det ska bli skitkul och jag ger fingret till det usla vädret!! Regna på bara!

9 reaktioner till “Träning, fåfänga och egna val.

 1. 👏 håller med 😊 fåfänga behöver vi alla lite av och så länge det inte ”går överstyr” så.. Gör det som gör dig glad och var som du är. Smal, överviktig, tränad, otränad.. Det är ju på något sätt bara i dina egna ögon du först och främst kan ”duga” 😊 själv har jag nu, efter 50-årsstrecket, börjat acceptera och älska min kropp som inte alls ser ut som jag vill, men tackar för allt den stått ut med och fortfarande fungerar, utan operationer kommer den aldrig bli ”fin” som jag tänker med trasiga delar, muskler etc.. Ibland får man kanske lära sig tycka om det man får och göra det bästa av det 😊
  Tack 💙

  Gilla

 2. Tycker du har en härlig attityd och fin rygg. 😉 Jag är en av dem som tänker att jag inte kan bygga muskler (kanske för att jag jämför mig med en kompis som för länge sedan hade fått så snygga armar över en sommar. Jag frågade henne vad hon gjort. Äh sa hon, jag har bara hjälp pappa med veden och lite annat inomhus). Jag känner mig bara ”fläskig” när jag tränar styrka men kan ju bero på all mat jag äter. Musklerna kanske inte syns. 😉 Just nu satsar jag bara på promenader och löpning.

  Gilla

  1. Självklart kan du bygga muskler. Det kan alla! Kosten spelar en väldig roll förstås. Även om man inte avser att delta i en fitnesstävling så finns det bara fördelar med styrketräning! Dessutom är det jättekul när man väl kommer igång. Ett par timmar med en personlig tränare för att få ett program att följa och ett trevligt gym! jag kan inte nog peppa för det! Och fläskig blir du absolut inte!!! 🙂

   Gillad av 1 person

   1. 🙂 Tack för peppen och nej någon fitnesstävling är det absolut inte tal om. Märker dock att när jag väl styrketränar så får jag inte ont av arbetet. Sitter på kontor så det blir mycket arbete framåt med armarna så ryggen behöver definitivt bli starkare. Kanske jag får ta tag i det igen. 🙂 Kram

    Gilla

   2. Man måste ha en PT! Sant! En kostnad förvisso men en nyckel till ett välmående utöver det vanliga! Ett gymkort utan en plan gör att man kanske går dit några gånger, drar lite oengagerat i några maskiner och det blir ingenting utav det. Först en PT, sedan ett gymkort! I den ordningen!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s