En tidig morgon i kökssoffan..

tumblr_nxi5sjHjQR1u5mqmpo1_1280

Som vanligt är jag uppe först i detta hem och har intagit favoritplatsen i huset. Det är i en ganska ful men kär kökssoffa som har följt mig genom livet sedan jag var 7 år. Den har varit vit, blå och är sedan lång tid tillbaka avlutad. Omodern! Ingen har en avlutad kökssoffa i sitt hus idag.

En renovering av det gamla huset står på vår ”att göra” lista till hösten. Den listan är dock lite flexibel och det har nog stått så under några år nu. När hösten kommer och det blir mörkt och trist så är lusten att riva ut allt gammalt och stoppa in nytt som bortblåst och så går det ännu ett år. Kökssoffan hänger med. Den kommer nog att få stå kvar här även om resten av möblemanget byts ut. Kanske kan den få byta färg igen och leva vidare i ny tappning.

De här tidiga morgnarna på landet är en lisa för själen. Inte ett ljud hörs förutom fågelkvitter. Hunden ligger och ”vilar morgon” bredvid mig i soffan och är ihoprullad som en liten boll. Kaffekoppen på bordet och en lånad dator i mitt knä. Mannens! Det känns underbart att få dansa fram med fingrarna över tangenterna och slippa försöka träffa en liten fånig Iphonedisplay. Den här veckan måste en ny platt vän införskaffas..

Innan dagen tar full fart så ska jag plocka fram min yogamatta och sträcka ut alla muskler och leder. Det knakar och krasar överallt och är i allra högsta grad välbehövligt. Jag vill tipsa om en app som är helt fantastisk. Den heter Yoga Studio och innehåller många klasser för alla nivåer. Jag tenderar dock att stanna i nybörjarträsket men det är helt ok för mig. Eftersom jag inte är så förtjust i själva flummet runt yoga så passar det här mig perfekt. Det är en behaglig röst som instruerar och inget larv. Prova!

En lång PW är en del av dagsprogrammet. Kortbeningen och jag ska knata iväg på en längre sväng och titta på våren. Det är så otroligt vackert ute just nu.  Kroppen är lite sliten efter ett tufft träningspass igår och får slippa gymet idag. Istället ska den få omvårdnad i form av massage på eftermiddagen. Himmel vilken lyx! Det ska bli fantastiskt. 🙂

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s