Ny vecka – nya mål!

IMG_4802

Vad är din plan denna vecka? Min plan är att ta mig ur mitt bullberoendeåterfall!! Ja, skratta du men det är nog så svårt när man har trillat dit i bullträsket. Det är lika svårt att knapra en äcklig riskaka istället för en smarrig bulle som att dricka vatten istället för vin! Men, jag har gjort det förut och det ska gå även denna gång! Sluta mumsa bullar, för bövelen!!

I alla fall så har måndagen börjat bra med ett träningspass. Denna gång med min PT Anna och det är alltid lika kul. Vi har splittat  benträningen på två pass, framsida och baksida, och idag körde vi framsidan. Muskler fascinerar mig. Från början känns allting tungt och det verkar ouppnåeligt att ens använda något annat än bara stången. Efter en tid så inser man att det har hänt massor och det går att lägga på vikt. Och ännu mer vikt. Det är verkligen en boost för träningssjälen! Ingenting är omöjligt! Det är något man borde banka in i skallen i alla sammanhang.

Jag har haft lite svårt med motivationen några dagar. Inte så att jag faller till föga och sitter kvar i soffan men det har inte varit riktigt så roligt som det brukar. Jag tar mig till gymet ändå och har man tur finns där någon som kan hjälpa en ur svackan. Idag var det ju inga problem då det alltid är en puff i rätt riktning när man tränar med en coach.

Idag tog vi tag i marklyften igen. Jag har försökt med raka marklyft men har lite för mycket trassel med min rygg för det. Så, vi tog bort det raka! Det blev marklyft i stället och det blev inte alls samma påfrestning i ryggen. Jag hatar verkligen att behöva skylla på någon sketen åkomma men baksidan av min kropp samarbetar inte med mig på något vis. Den bara jäklas till min stora ilska. Jag har försökt att nonchalera det men tyvärr så är det bara att välja en annan väg. Jag upplever inte marklyft som plättlätt utan har en hel del att träna på teknikmässigt. Vi gick igenom det här grundligt idag så nu är det bara att träna på tekniken. Det kommer att gå lysande då jag är envis som en get!!

Vi fortsatte med facepull med rep. Här är det meningen att det ska bli alldeles skitsnygga muskler högt uppe mellan skulderbladen. Genom att aktivera och stärka musklerna som drar ihop och ner skulderbladen, hjälper face pulls till att motverka rundning av ryggen. Perfekt för att få en bättre hållning. Det är aldrig fel!

IMG_4811

…och utfall på bänk. Det är riktigt jobbigt och kan bli extra tufft om man stannar till i det nedre läget ett par sekunder för att sakta gå upp. Det tränar rumpa, ben och bål. Dessutom är det en bra balansövning. Jag har en känsla av att det kommer att kännas i morgon.

IMG_4815

Det där med balans är ganska märkligt hur det kan variera från dag till dag. Ibland när jag kör yoga så är jag stadig som en ek medan nästa dag vingla som om jag vore full. Det är bra att fokusera på en punkt långt bort och inte släppa den för ett ögonblick. Mestadels så fungerar det.

En tidig lunch är intagen, solen skiner och en promenad i det kalla vädret väntar. Det känns inte så vårlikt men så länge det är sol så finns det hopp!

37530822-summer-sun-vänder-mot-med-solglasögon-och-lyckligt-leende.-vektor-illustration

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s