10 saker som gör oss lyckligare!

DSC_0026_Fotor

Pengar, ny bil, renoverat hus, mer sex, mer pengar, solbränna, ännu mer pengar, ännu mer solbränna, två nya bilar…..!? Neh! Fel, fel, fel! Men, kan man egentligen bestämma sig för att bli lycklig, eller lyckligare? Forskare menar att man verkligen kan det. Och gissa vad som står först på listan!! Hahaha!

  1. Träning! Jag visste det!! Jag blir ju hur olycklig som helst när jag INTE tränar. Om fördelen med träning gick att skriva ut som medicin så skulle alla läkare skriva ut detta piller. Träning kan t o m bota en lätt depression. Jag hade en sådan i morse. Vaknade sur som en ättiksgurka och tyckte synd om mig själv. Varför minns jag inte nu så det var nog inte så allvarligt. En och en halv timme på gymet så var mitt sura humör som bortblåst! Heureka, det fungerar.
  2. Att umgås med djur! Jamen visst. Självklart! Hur glad blir jag inte när jag tittar på min luddiga misse eller min kortbening. Alla skulle ha ett djur. Nej, ångrar mig! Alla som har vett i skallen skulle ha ett djur!! Det är ju verkligen inte alla som har det! Vett i skallen alltså!
  3. Lyssna på musik! Inte sorgliga ballader och svårmodiga klassiska verk utan något ball ska det vara. Rock, något det svänger jädrar anamma om. Alltså, jag är förmodligen superlycklig. Hittills uppfyller jag de första 3 kriterierna med råge.
  4. Undvik raffinerat socker! Ja, det är ju bra. Socker är bannlyst men förbaskat gott ibland. Jag kände mig faktiskt lite lycklig nyss när jag klämde i mig en sådan här bannlyst mumsig historia. Då stämmer ju inte det riktigt med undersökningen. Usch på mig, jag SKA inte. Kände mig dock lite mentalt svag idag och föll för frestelsen! Hm, jag föll faktiskt för frestelsen häromdagen också. Illa! Bullar är lite av en drog för mig och jag har så gott som varit drogfri från bullar i flera månader. Jag får faktiskt se det här som ett återfall! Hm..DSC_0179
  5. Gå ut i solen! Ja, det är ju lättare sagt än gjort i detta land.hagel_13290391
  6. Meditation!! Ok! DET har jag däremot aldrig provat på. Det kanske helt enkelt är nyckeln till att jag ska bli toklycklig. På något sätt känns det lite flummigt att sitta där och mumla något mantra. Jag är så usel på att vara flummig. Det kanske är en total miss att INTE vara flummig. Tål att fundera på..IMG_4359_Fotor
  7. Sov regelbundet och tillräckligt mycket! DET köper jag däremot! På fläcken. Uh! Det är verkligen som gjort att tappa livslust och humör om inte John Blund har varit på besök under natten eller under flera nätter. Man blir dessutom jätteful! Bara det är ju hur deppigt som helst. Så, sov mer. Hur man gör….det vet jag inte. Det framgick inte i undersökningen utan var endast en rekommendation.
  8. Hobbys. Självklart. Det är alltid kul att göra något man gillar. Tummen upp för den!
  9. Volontärarbete! Pass!
  10. Visa tacksamhet! Tack för att jag bor på landet, tack för att det är vår, tack för att jag är frisk och tack för att jag får skriva en massa skrot och faktiskt…..rätt många läser det!! Haha! 🙂

2 reaktioner till “10 saker som gör oss lyckligare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s