Muskelbyggnad…inte gjort i en handvändning!

IMG_4731

Jag har en vision! Slutdatum för denna är den 10 juni 2018. Då fyller jag 60 år och om ingenting händer så att jag blir sjuk eller hamnar i en trälåda så ska jag ha åstadkommit en grym kropp tills dess. Vägen dit består av hård träning och åter hård träning.

Varför syssla med något som detta när man är så gammal som jag? Är det inte lika bra att tagga ned, mumsa kakor och bara strunta i fysiken? Det är ju ändå så kort tid kvar och vem bryr sig om hur en gammal kärring ser ut? Jag! Jag bryr mig något alldeles kolossalt! Det är för min skull och ingen annans. Det roar mig att bygga muskulatur och det roar mig alldeles sanslöst att åldern inte sätter gränser.

Varför sätta ut en massa selfies? Är det för att skrävla eller för att få bekräftelse av andra? Nope! Ärligt, jag bryr mig inte ett dugg vad du tycker, men……är det så att jag med en bild kan inspirera en endaste person att ta tag i sitt liv, sin hälsa och sin fysik så har jag vunnit. Inspiration! Man måste inte vara hänvisad till stavgång bara för att man är +55!!! Kroppen är ett mirakel och det går att göra underverk, bara man vill.

De flesta som visar en tränad kropp är hälften så gamla som jag och det är inte särskilt inspirerande för mina jämnåriga då det känns ouppnåeligt. Att jämföra sig med någon som är hälften så gammal känns bara fånigt. Det blir en bild man inte kan ta till sig på allvar då det är fel målgrupp. Men, jag är snart 60! Kan jag – kan du!

Så här långt vet jag att det är minst 5 av mina bekanta som har tagit tummen ur och kommit igång med sin träning. Flera har kontaktat mig för tips och råd. Det är så sjukt kul! Det är ju precis det jag vill. Jag har så vansinnigt roligt och skulle önska av hela mitt hjärta att alla fick uppleva känslan av en stark och vältränad kropp. Känslan av endorfinkickarna och det enorma välmående som är följden av hård träning. Jag delar så otroligt gärna med mig av den glädjen.

Man måste inte stå på ett löpband eller flåsa runt i skogen som en galning i motionsspåret, man måste inte stå på en crosstrainer eller svettas floder på en spinningcykel. En stark kropp bygger man på gymet genom att lyfta vikter. Inte svårare än så! Det kan vara hur kul som helst med ett genomtänkt träningsupplägg. Har man inget schema att följa så blir det oftast ingenting utav det då det är svårt att veta vad man egentligen ska träna på sin kropp. Hur mycket vikt ska man lägga på, hur fort ska övningen utföras, hur många repetitioner, hur många set osv.

Som vanligt vill jag verkligen pusha för att skaffa en Personlig Tränare. Det är en investering för resten av ditt liv. Man måste inte träna med en PT varje vecka utan får ett upplägg som passar ekonomi och tid. Det är värt varenda krona. Jag lovar. Oavsett om du är i urusel form, behöver gå ned i vikt eller är ganska fit så hjälper en PT dig med det som just DU behöver. Har du aldrig tränat på ett gym eller känner dig osäker på hur det går till, maila mig!

Jag har hållit igång från tidig morgon till nu. Hundrunda och ett träningspass på förmiddagen och hela eftermiddagen med en kratta i näven. Det sistnämnda hatar jag. Var så nära att hämta en tändare och elda upp skiten men kände mig illa till mods om jag skulle elda upp några små djur. Jag fick vackert stå där och slita i vissnade växter och löv. Fy, så urbota trist!

Nu har jag dock hällt upp ett glas rödvin, fixat en skål med popcorn och tagit plats i kökssoffan. Mitt fredagsmys har börjat!

cute-friday-fun-funny-quotes-Favim.com-1306526

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s