Träningsvärk, fyrbenta vänner och fågelkvitter!

Collage_Fotor.jpg

Gårdagens träningspass visste var det tog och jag konstaterar att  denna dag får bli en dag utan träning!  Vilodagar = blaha! När man är van vid sin dagliga dos av endorfiner efter ett träningspass känns det inte så kul när denna uteblir. Men man måste vila! Måste! Oavsett om man vill eller ej. Därmed inte sagt att jag behöver sitta på rumpan i en stol hela dagen. Jag har tagit en tidig promenad med hunden och senare får det bli en stunds yoga. Det är ju inte ”träning” i den bemärkelsen att jag tar ut mig! Ja, den där yogan förresten. Det händer absolut INGENTING med mina strama muskler och stela leder. Jag kör mitt pass på en timme flera dagar i veckan  men jag är tillbaka på ruta ett. Varje dag! Kanske är det så att kroppen helt enkelt är för gammal och krispig, ve och fasa! 😦

Att bara gå gör mig ingenting men jag saknar mina timmar på gymet när jag inte åker dit. Kan ju dock inte vara så nördig att jag åker dit när jag inte kan träna. Skulle vara för en stund i massagefåtöljen isf. Ja, men det var ju faktiskt en jäkla bra idé. Kanske, kanske att jag tar mig en tur i alla fall!

Idag ser det inte ut att bli en lika fin dag som igår men det är ok ändå. Det är vår och fullkomligt underbart oavsett om inte solen strålar från en molnfri himmel. Fågelkvittret här ute på landet börjar bli högre och högre. Fantastisk tid. Hoppas att alla tar sig tid att njuta och inte bara härjar för att få en presentabel trädgård. I min värld går definitivt njutning före trädgårdsskötsel.  Det sistnämnda är ett nödvändigt ont. Avskyr att peta i rabatter och springa runt med en kratta i näven. Klippa gräset med en åkgräsklippare är ok och rensa ogräs med en motordriven trimmer går väl an men aldrig att jag går med ändan i vädret och rensar. Never! Det kommer aldrig att hända.

När jag råkade ut för ett utmattningssyndrom och blev skickad till allehanda utredare och psykologer så förutsatte precis alla, utan undantag, att arbete med plantor och blommor är livet på en pinne. Det är SÅ lugnande och rofyllt. Det skulle du må bra av! Gud, så dumt! Det kan ju aldrig bli lugnande och rofyllt med en syssla som är påtvingad och som man dessutom inte har ett uns av intresse för. Därmed inget ont sagt om alla som gillar det här med att peta i jorden. Vi är alla olika och tur är väl det.

Däremot gillar jag blommor. Jag köper en massa svindyra plantor varje vår och så sitter de där och är vackra i blomlådor hela sommaren. Måste ju vattnas, det är baksidan, men det står jag ut med. Och, så gillar jag naturliga blommor. Vitsippor! Mmmm! Det är vansinnigt vackert och snart, mycket snart så är marken där vi bor vit som snö av just vitsippor. Sedan kommer lupinerna. Ogräset som är så fint och som pryder en hel backe bakom vårt hus. Sedan….kommer en miljon brännässlor och de är inte fullt så vackra. De trivs här i fukten och ger mig en match med trimmern varje år. Jag mejar ned och mejar ned och mejar ned.

Hur som helst, det är härligt när naturen vaknar! Min gamla kisse som fyller 18 här i april har även han vaknat till liv. Pälsen har blivit bättre, han är piggare och han vill ut. Han är väldigt högljudd då hörseln är puts väck. Mina små vänner är nästan lika stora och gjorde sällskap igår på en tomtinspektion. Söta som socker! Vad vore livet utan fyrbenta vänner?

Jag älskar alla djur. Ja, utom skalbaggar då! Fåglar, koltrastar. När jag dör, jag tänker mig att jag går hädan i april något år, så vill jag bli strödd för vinden till sången av en koltrast. Finns det något vackrare ljud? Men en av dessa skönsjungande  koltrastar är jag benägen att vrida nacken av i vilket ögonblick som helst!!!! För tredje året i rad är han är och bonkar i våra fönster. Om och om igen flyger han in i fönstren och lämnar en kletig sörja på varenda ett. Vi har många fönster. Bara i köket är det 7 st. Stora! Han brukar hålla på i två månader, i gryning och skymning. Bonk, bonk, bonk…..från att det ljusnar på morgonen tills det blir svart på kvällen. Naturen när det har gått helt åt skogen. Totalt felprogrammerad.  Stackarn. Bilden nedan är alltså en bild på ett av mina fönster!

10379738_1429603853968910_2214597319515944385_o

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s