Träning med pilatesboll…inte mesigt på en fläck!

IMG_4268.JPG

En bra dag börjar på gymet! Idag var det dags för ben och mage igen!  Det blev  alldeles för hårt och alldeles för länge men det är ju så himla kul. Jag kan inte förmå mig att åka hem förrän jag är totalt slut. Avslutade med lite plankor och kramade ur det absolut sista av min ork med en plankintervall. 45 sek x 10 med 10 sek vila mellan! Puh!

Pilatesbollar är väl töntigt? Eller är det verkligen det? Neh, det kan var sjukt jobbigt. Höftlyft t ex där man ligger med raka ben på en boll och rullar den sakta in under kroppen! Höften ska tryckas upp mot taket, kroppen hållas stilla samtidigt som man böjer benen och drar bollen emot sig. Långsamt tillbaka igen.
Känns rejält i baksida lår, sätesmuskler och även i vaden.

Jag kan tycka att vanliga situps blir väldigt mycket jobbigare på en boll förutsatt att man hittar rätt läge. Det är något man får känna sig fram till. Gör man 15 reps så ska de sista 5 svida rejält i magen annars gör de ingen nytta och man har förmodligen hamnat för långt in på bollen. No pain – no gain, det är bara så. Det måste göra lite ont för att det ska hända något med träningen. Går man oberörd ut genom dörren efter passet har man förmodligen inte tagit i ett dugg.

Idag körde jag en pyramid i benspark. Det är mina goa PT tjejer som har inspirerat mig. I det här fallet började jag med 12 reps på 25 kg, 10 på 20 kg, 8 på 15 kg, 6 på 10 kg och så upp med samma reps till man är på 25 igen. Utan vila!!! Jag höll på att svimma!! Erkänner att jag INTE klarade samma antal på ”vägen upp”.  Efter det vilar man en stund och så pået igen!! Kan lova att det är darr i benen när man går ur.  Men det är kul! 🙂

Jag hade hoppats på en stund i solen men det blåste som själva den i min bästa hörna så det gick inte. Det är hur som helst vårkänning och över 10 grader varmt. Helt underbart. Kortbeningen och jag ska ut på en långrunda men först måste jag skaka liv i mina ben! De känns minst sagt använda.

Påskmaten är helt dissad i detta hem och till middag idag blir det kyckling i lergryta. Du vet den där grejen du har längst in i skåpet och köpte för ca 20 år sedan! Har du ingen så köp en! Jag brukar skära morötter, lök, vitlök och lägga i botten på grytan. Ta en hel kyckling och krydda med vad du nu vill, gärna lite örter och lägg pullan ovanpå grönsakerna, häll på en skvätt buljong och in ugnen. 1,5 tim senare har du världens godaste kyckling på bordet. Plättlätt! Av någon anledning blir allt kött otroligt mört i den där märkliga grytan. Dessutom är det enkelt och enkelt är bra! Perfekt för oss som inte gillar krångel när vi ska laga mat.

10421553_1516687235260571_7245278593341205868_n.jpg

Resten av min dag kan inte bli annat än bra då endorfinbubblorna är igång i nervsystemet. Gött!!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s