Fred? En naiv utopi!

colomba_peace_dove-555px

Även om det finns en stor skara som ihärdigt stampar i golvet och hävdar att det minsann hände lika mycket elände för 35 år sedan, så står jag på mig! Det gjorde det banne mig inte!! Var det bättre?? Framför allt var det tryggare. För 35 år sedan hade vi inte vägpirater i Sverige. För 35 år sedan kunde vi garanterat gå i en affär utan att få halsen avskuren eller bli rånade vid kassan. För 35 år sedan fanns det inte kräk som slog ned hjälplösa pensionärer för att sno deras ynkliga slantar. Ingen blev skjuten i Sverige och man kastade heller inte handgranater i städerna. Ingen satte eld på bilar och polisen behövde inte vara livrädd i sitt arbete. Ambulansen med personal blev garanterat inte attackerad när de kom till undsättning för att någon var sjuk.

Vi kunde gå hem nattetid tvärs genom stan utan att vara det minsta rädda för att bli nedslagna, knivskurna eller rånade. Det fanns inte på kartan att det skulle komma fram någon idiot och slå en i skallen. Mord och våldtäkter inträffade men det var i liten skala och mycket uppmärksammat. Inte som nu, då det nämns i förbifarten precis VARJE dag i våra dagstidningar. Då vågade man även skriva om vad som hänt och inte som idag när journalisterna är försedda med munkavle.

Barn kunde vara ute och leka utan tillsyn. Vi cyklade till varandra, till bad, till lekplatser, åkte skidor och skridskor till sent på kvällarna och risken att någon skulle kidnappa oss för att göra oss till sexslavar, fanns inte. Trafficking var inte uppfunnet. Våldet har eskalerat ÄVEN om det fortfarande finns någon som hopplöst naivt inbillar sig att det inte har det.

När jag kom ut från gymet idag så får jag höra den sorgliga nyheten att någon självmordsvillig person åter igen har sprängt sig i luften och med den fullständigt vansinniga handlingen orsakat många oskyldiga människors död. Över hundra skadade och ett okänt antal döda……..! Flera bomber utspridda i Bryssel! Var mer finns det bomber och planerade självmordsdåd? Är det fortfarande någon som inbillar sig att vi är fredade i Sverige? 

Jag tror dessvärre att detta bara är början på ett mycket oroligt Europa och vi i Sverige är inte på något sätt skyddade. Det är inte frågan OM det händer utan NÄR det händer. Glädjen över mitt roliga träningspass rann ut i sanden och en eftersmak av vämjelse och avsky tog plats istället. Mina tankar går till alla de familjer som har mist sina anhöriga i detta vansinnesdåd!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s