För utseendet eller hälsans skull??

 

IMG_4183Jag skulle vilja påstå att det är lika delar av varje. Vi som gillar muskler vill ha fler och naturligtvis vill vi att de ska synas! Jag har en vision, en plan och en målbild som jag tränar mycket målinriktat emot. Hälsoeffekter av träning behöver inte någon närmare information. Jag tror att de flesta vet att man mår bättre av att röra på sig. Styrketräning ger positiva effekter på alla plan OCH man får en stark och snygg kropp. 2 flugor på smällen liksom!

Dessutom fascinerar det mig att muskler är så tacksamma att jobba med! Det går att ”mejsla” fram en kropp med rätt träning och är inte det fantastiskt så säg? Något ännu mer fantastiskt är att vi alla har samma möjlighet att göra det förutsatt att man nu inte lider av en svår sjukdom eller annat fysiskt hinder. Alla kan bygga muskler, oavsett ålder! Vilken grej! Vill man inte sitta på rumpan och glo på TV så kan man t ex bygga sig en ny kropp!

Men, säger någon, insidan är dock viktigast, det är ju den som räknas. Du duger som du är! Ja, det är sant men det hindrar inte att det är tillfredsställande att ha en utsida som man själv gillar att se i spegeln. Jag gillar inte riktigt den där kommentaren – du duger som du är! Varför skulle jag inte göra det? Har det ens med mitt träningsintresse eller utseende att göra om jag duger eller ej? Jag tränar min kropp för min skull och inte för någon annans godkännande. Inspirerar jag dig är det fantastiskt men det är glädjen och välmåendet jag själv upplever som är det viktiga.

Vi vill väl alla visa vad vi brinner för, vår vardag, våra intressen. Är jag hästintresserad tapetserar jag sociala medier med min häst, eller hundar om det är min grej, fiske, mitt barn eller barnbarn eller kanske en HD. Muskelbyggare visar muskler! Det är ju egentligen inte konstigare än så! Faktum är väl att vi alla vill visa vad vi sysslar med. Gör vi det för att få ett godkännande? Nej, jag tror bara att det är lusten att dela vardagen, träningen eller framstegen med andra. Hitta likasinnade som förstår och uppskattar det man gör eller visar. Att få möjligheten att inspirera och inspireras, motivera och motiveras.

Alla tycker ju inte att muskler är vackert och det står ju var och en fritt att tycka vad man vill. Jag får höra kommentarer ibland om att det inte är kvinnligt, det ser manhaftigt ut och varför håller du på med det där larvet som är så gammal? Ja, jag vet! När man är i min ålder ska man gå med ändan i vädret och rensa ogräs. Inget ont om trädgårdsarbete, alla har vi olika intressen. Men, som den avart av 58 årig kvinna jag nu är, finner jag den biten av livet fullkomligt urtråkig! Och varför skulle det vara okvinnligt att ha en välutvecklad muskulatur? Jag tycker att det är skitsnyggt!

För att prata om något annat så har det varit en bra dag! Började med en hundpromenad, fortsatte på gymet och nu har vi precis avverkat dagens PW, knallkorken och jag! Han är så himla duktig att pinna på med sina jättekorta ben. Det är en outtröttlig liten sort. Facebook har varit fullt med bilder av vårtecken men jag har banne mig inte sett ett enda förrän idag. Äntligen fick jag se en tussilago! Nu jäklar är det vår! Bye bye vinter!

IMG_4185

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s