Min bästa stund på dagen..

…är precis nu! Klockan är strax efter 6 och jag sitter i tystnad och mörker, alldeles själv. Kaffet är upphällt, mackorna är bredda och nu börjar dagens njutning nr 1! Det här med dygnsrytm är en smula märkligt. Mig har det följt precis hela livet. Jag har alltid varit morgonpigg . Under långa perioder har jag inte sovit alls men DET är en helt annan femma. Det normala är trots allt att jag vaknar runt 5-6 och jag saknar förmågan att ligga kvar och ”dra mig”. Vaken = gå upp. Oftast är jag dessutom helt oförskämt PIGG!

Med rykande hett kaffe så börjar jag dagen med att läsa tidningar på nätet. Prenumererar på en del och kan ta del av världens galenskap. Vill inte bli störd. Vill vara ensam, i flera timmar. I mitt hem är det legitimt. Det är fördelen av att ha levt ihop i många år. Man kan göra som man vill – nästan förstås! – och det accepteras. Jag får sitta här ostörd med endast hunden som sällskap.

Ska jag utföra något är det dessutom bäst att jag gör det på morgon eller förmiddag. Börjar klockan dra sig mot 15-16 så sjunker motivationen drastiskt och huset kommer inte att bli städat, bilen inte tvättad, löprundan kommer inte att bli av och är det ett träningspass på gång så är det kört vid den tiden på dagen. Åker jag trots allt och tränar blir det halvdant och oengagerat. Det här tror jag att man ska ta hänsyn till i alla lägen om man planerar aktiviteter.  Att följa sin inre klocka! Det är liksom ingen idé att köpa ett gymkort och endast ha tid att åka och träna INNAN jobbet om man är morgontrött. Det kommer att skita sig direkt. Är man en nattuggla så  är det ju bättre att prestera på den tid där man känner sig piggast. Idag har ju nästan alla gym öppet dygnet runt så det går alltid att hitta en tid som passar.

Den där inbyggda klockan går inte heller att ändra.  Den är där den är! Ibland störande tydlig som när man t ex ska sova borta eller åka på semester med en god vän som är ens raka motsats. Det spelar liksom ingen roll om jag med alla medel håller mig vaken tills det nästan är morgon, jag vaknar lik förbaskat på min vanliga tid. Wakey-wakey! Är man på semester kan man ju alltid hitta gymet eller gå ut en promenad på stranden och vanka till ens kompis behagar trassla sig ur lakanen. Det är enklare att få liv i ens partner…

Den jag lever med är van med en ganska omild behandling när jag börjar känna mig ensam och vill ha sällskap. Det är tur att det är en glad sort som inte blir sur för det skulle kunna bli så när man blir ihärdigt petad i magen eller i örat kl 7 på morgonen! Men alltså, jag vill ju inte sitta ensam HUR länge som helst. Komsi kom och fika med mig nu…..klockan är sju!

156565-Good-Morning-Minion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s