Vad blir det för mat?

heart-food

Ja, det kan man undra. Har mist all lust att laga mat och är helt utan idéer över huvudtaget. Nu ligger skräpmat nära till hands och jag borde genast göra allt som står i min makt för att ta kontrollen över den late som bor inom mig! Ingen aptit, lat och ogillar att handla…..det kommer inte att bli bra. Jag är ju inte sugen på ett förbaskade dugg! Inte ens på en kladdig kanelbulle vilket jag aldrig kan säga nej till annars. Något har blivit fel i den del av hjärnan som styr hunger och intag av mat! Katastrof! Som jag skrivit tidigare har min ganska smala kropp efter flera veckors olika åkommor valt att sälla sig till de vandrande pinnarnas sällskap så nu är det verkligen tid att ta tag i det hela.

Jag sitter inlindad i en filt mot ett gäng kuddar i min kökssoffa och lyssnar till en sprakande brasa i kaminen. Det håller på att mörkna utanför mitt fönster och jag känner mig för övrigt ganska väl till mods med mitt tillfrisknande. Hostar som en tok men det kan jag leva med någon vecka. Har min dator lutad mot mitt knä och nu ska här hittas fiffiga recept. Goda, enkla och outsägligt nyttiga. Nu ska mitt nya planerade konstruktiva liv bland grytorna ta form.

Jaha, jag har redan lyckats med att vaska fram ett par måltider. Artikeln är från SVD och heter muskelmat! Hur bra lät inte det? Det är ett 10 tal maträtter som jag nu ska lägga ned min själ i att försöka tillaga. Det första problemet är dock att handla. Det är värst av alltihop. Det är som om det blir något slags trauma så fort jag tar tag i en stor kundvagn. Ungefär samma känsla som när någon uppmanar mig att plocka bär och ger mig en gigantisk hink. Jag KAN inte plocka bär utan vimsar bara runt i blåbärsriset och trampar sönder blåbär, slåss med mygg och får om möjligt ihop en bottenskyla i min tilldelade hink… Jag gör likadant när jag är och handlar. Vimsar runt lite mellan alla avdelningar och kommer ihåg en sak där och en sak här. Den stora kundvagnen brukar se hopplöst tom ut. Jag kommer eventuellt  hem med bröd, kaffe, ost, fil och mjölk och resten som borde bli måltider, det kommer jag inte ihåg.

Men nu är det slut med slarvmajan i mig! Här snackar vi planering, genomförande  och resultat. Jädrar vad det kommer att bli bra. Men allt det där som nu ska ske, mina planerade inköp, mitt nya hälsosamma jag som aldrig mer ska gynna Dafgård eller Findus, min nya kost som kommer att göra mig friskare, starkare och full av muskler…..får vänta tills i morgon. Idag är sista dagen innan första dagen på resten av mitt liv!!!! Hehe! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s