Spinn spinn, purr purr…

 

IMG_0263

nu fick jag sällskap i natten,
för upp på sin liggplats, min mage…
kom katten!🐱

Gamla misse, snart 18 år, har haft mig som sin självklara madrass i alla år. Spinnande och lurvig intar han med värdighet sin sovplats mitt på min bröstkorg! Det finns inte en chans att komma undan. Jag kommer att sakna honom oändligt när han är borta.

Det sägs att man lever längre om man har en katt att krama….Det är förmodligen inte sant men det är en hög trivselfaktor med en spinnande och mjuk misse. Den här sötnosen tog jag i ett stall. Det var den mest fantastiska lilla kattunge jag någonsin sett och jag bestämde mig så fort jag fick syn på den lilla krabaten : ”honom ska jag ha!!!” Det var inte direkt plättlätt men till sist gick den ned sig i ett ventilationshål ovanför en av boxarna och där kunde jag ta den fräsande lilla pälsbollen. Han var helt förvildad då kattmamman lagt sina ungar under ett ladugårdsgolv så att vi i stallet inte kunde nå dem.

Det är många år sedan nu men katten har aldrig blivit riktigt tam för någon mer än mig. Det är först nu de sista två åren som han möjligen kan hoppa upp i husses knä om jag har befunnit mig på resande fot. Det är en väldigt gammal katt med krämpor som alla andra gamla individer får och han lever i en tyst värld då han inte längre hör. Den lurviga pälsen har tappat sin glans och svansen som varit hans stolthet, har blivit tunnare och är lite tussig.  Men, när ska egentligen livet ta slut för våra vänner? När är det dags? Jag är verkligen den som står för att vårt ansvar som djurägare även inkluderar ansvaret att låta våra djur slippa att lida. Åldrande är dock en sak och lidande en annan. Så länge djuret äter, dricker och kan röra sig utan smärtor och fortfarande verkar vara harmonisk och glad så får åldrandet ha sin gång. Men, den dag då glädjen och rörligheten är borta så måste man låta sina djur somna in även om det är aldrig så smärtsamt!

Vi tar en dag – och natt – i sänder och än så länge spinner pälsbollen på mitt bröst.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s