Kampen mot magfluffet..

 

IMG_2046

Längst innerst inne vill väl alla ha en platt mage? Det krävs dock en ansenlig träningsmängd för att få de där eftertraktade magrutorna och det finns ingen genväg. Dessutom måste man förstås komma ned i fettprocent för att rutorna ska synas.

Hur ska man egentligen träna magmuskler? Jag har fått väldigt olika råd genom åren. Någon har föreslagit endast statisk träning i form av olika plankor och andra positioner där man håller spänningen i magen under ett visst antal repetitioner. En annan har propagerat för mer dynamisk träning med fokus på väldigt många repetitioner och många set. En tredje anser att magen ska tränas lika tungt som vilken annan muskel som helst och inte alls särskilt många repetitioner.

Vad är rätt egentligen? Vi vill ju få ett välutvecklat muskelpaket även där och rent logiskt så borde ju magens muskulatur tränas likadant som kroppens övriga muskler. Tycker jag!

Jag tränar mage väldigt ofta och har väl ett hyfsat utgångsläge men är lite inne på att det fr o m nu ska bli ”tyngre” pass! Det kommer säkert att smaka blod och göra ont men vem har sagt att det ska vara enkelt? Ja, och så kosten! Vad fasen ska vi egentligen äta?

Det här med vikt och vad vi stoppar i oss är ju en evig debatt men egentligen är det ju enkelt. Äter vi mindre kalorier än vad vi gör av med går vi ned i vikt, äter vi för mycket kalorier så går vi upp i vikt. Idag är det ju tyvärr omodernt att äta kolhydrater vilket jag inte förstår då det är ett fantastiskt bränsle att tanka med när man tränar hårt.  En finfin ”baksida” av hård fysisk ansträngning är ju att man måste äta! Typ hela tiden! 🙂

Har DU några bra träningstips så dela med dig. Skriv, skriv, skriv!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s