Ålder 58, och hur hamnade jag här?

 

På något underligt vis så har jag nu min 58e födelsedag framför mig.  Jag har ingen aning om hur det gick till! Det är fullkomligt obegripligt! I mitt sinne och i mitt eget huvud befinner jag mig någonstans runt 30-35.   Jag har på något sätt valt att stanna där, mentalt. Det var en jäkla bra ålder, 35, men det fattade jag inte när jag var där. Vad jag inte heller fattade var att livet skulle gå så in i helsicke fort! Det är inte klokt! Det snurrar fortare och fortare för varje år som går och egentligen gör det inget att jag blir äldre. Det som känns tråkigt är att framtiden nu är överblickbar.  Det var den inte när jag var 35! Då kändes det som en oändlighet innan jag skulle bli 70. Det gör det inte nu! Samtidigt är jag ju tacksam över att jag har nått den ålder jag befinner mig i och är – såvitt jag vet – frisk! Det är inte alla förunnat.

När jag var 25 så tyckte jag att en 60 åring var skitgammal. Idag är jag snart 60 och har många vänner som är just runt 25-30! Är det så att en 60 åring idag inte är lika ”skitgammal” som när jag var ung eller är det jag som är naiv och inte fattar att jag är mossig?? 🙂

Jag vill minnas att jag kände mig väldigt gammal när jag fyllde 30! Hehe! Nu när jag snart är 30 år äldre känner jag mig inte alls gammal och hur hänger det ihop? En anledning kanske är att jag träffar många yngre människor och på något sätt inbillar mig att jag är en av dem. Det är ju smart.  Våga vägra bli grå liksom!

Jag tror verkligen att på att vi blir vad vi gör oss till. I alla lägen!  Ålder är en siffra och vi måste inte nödvändigtvis leva upp till den. Man måste inte älska att peta i rabatter och laga mat bara för att man har passerat en viss åldersgräns. Om vi har tur – så blir vi gamla! Och under tiden så får man helt enkelt ”gilla läget” som min gamla pappa sa när han var megasjuk och hade kallbrand i hela kroppen. Det är vad jag kallar en positiv inställning!!

large-3

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s