Att få in träningsrutiner..

Ger du efter för minsta motståndets lag? Tänker du att ”det får bli nästa måndag, för den här veckan är det så mycket”, eller ”hmm, lite för kallt, det får allt bli varmare”, eller puh, lite för varmt, det får bli svalare först”, eller ”lite hes idag, det får vänta”…..osv…osv! Eller den värsta kommentaren jag vet : ” jag är för gammal!”

Jag känner rätt så många som har ursäkter för att INTE göra det som de helst av allt egentligen vill. Komma igång! Som egentligen vill vara en av alla oss som ser träning och rörelse som ett livselixir och inte kan vara utan det, men som helt enkelt inte får tummen ur! Känner även flera stycken som har valt soffliggarlivet och inte har någon lust alls att bryta den banan och det är ju helt upp till var och en. Vill man däremot ta sig ur soffan så finns det en väg…!

Det handlar om att inte svika sig själv. I alla fall i min värld. Även om man börjar i den allra minsta skala med en halvtimmes promenad om dagen så SKA det vara den där halvtimmen! I ur och i skur! Det finns egentligen ingen tillräckligt bra ursäkt för att avstå den. På en halvtimme hinner den allra segaste motionär gå 3 km och det är drygt 2 mil på en vecka. På ett år är det över 100 mil vilket ju är betydligt bättre än – ingenting!

Ofta får jag höra att det är så tråkigt att träna! Jag fattar ingenting! Självklart kan inte alla tycka att styrketräning är livet på en pinne men vem har sagt att man måste styra stegen till ett gym. Det är ju bara att gå utanför dörren! Att städa är tråkigt!! Men det är ju nödvändigt om man inte ska hemfalla till att bli en total gris. Det borde vara lika naturligt att röra på sin kropp. I någon form. Kanske vill man hellre simma, cykla, rida, dansa eller spela golf men det är ju egentligen oväsentligt vad man föredrar. Bara man gör någonting!

Vill du däremot ta din träning till nästa nivå så måste du ha en plan och fullfölja den. En plan och ett mål! Precis lika självklart som att du varje dag borstar tänderna så måste din träning ligga helt naturligt i din dags agenda. Oavsett om du är trött, seg, oinspirerad eller har någon annan ursäkt så måste du följa din plan! Din stund på dagen då du tränar i den form som du har valt, din dagliga rutin. Svik dig aldrig!! Låter du bli en dag så är det väldigt lätt att skita i det dag 2 och dag 3…..sedan är det svårt att styra tillbaka på vägen. Det bästa sättet för att INTE svika sig själv är att ha en klar målbild. Kanske bestämmer du dig för att du ska kunna springa en viss sträcka inom 2 månader. Perfekt! Då måste du göra din läxa varje dag för att ta dig dit. De dagar du vilar från löpning går du istället och vips så har du på några veckor fått in en träningsrutin som du kommer att må riktigt surt av att avvika ifrån. Jag lovar!!

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Att få in träningsrutiner..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s