Huset som John Blund glömde….

Sova! Hur svårt kan det egentligen vara?

Jag är väldigt trött och har suttit en lång stund i soffan och försökt att hålla mig vaken till en ointressant film. Ögonlocken åker ideligen ned och jag bestämmer mig för att dagen är slut. Sovrummet är svalt och mörkt, det är helt tyst och sängen ser inbjudande ut. Det är nu det händer…..igen!

Från att ha suttit en lång stund och kämpat mot sömnen i ett försök att avsluta filmen så är den sömniga känslan som bortblåst. I och med att huvudet hamnar på kudden så går kroppen igenom en nystart och helt plötsligt är jag pigg som en pelikan. Detta händer i stort sett precis VARJE kväll och är oerhört frustrerande. Någon kväll somnar jag helt slut för att istället vakna 2 timmar senare och så är det lögn i helsike att somna om. Känner du igen dig?

Jag har haft allvarliga sömnproblem tidigare i mitt liv då jag under flera år försökte trycka in 36 timmars aktiviteter på 24 timmar och därmed blev en smula vidbränd. Under åren som följde efter den mentala hårddisk kraschen så har jag provat allt. Jag har gått på ”sömnskola”, jag har provat KBT, ätit hundratals sömnpiller, avslappningspiller, provat magnesium, Valeriana och Seratonin. Jag har provat Yoga och akupunktur, avslappningsskivor och skivor med vågskvalp. You name it! Men det är kört. Min hjärna är liksom inte med huvudet på kudden. Den är i sin egen värld och går på högvarv.

Jag var med en kompis på semester alldeles nyligen och hennes taktik för att somna är att räkna. Inte får utan från 1 till så långt hon kommer. Jag har försökt även denna metod. För mig är det solklart att jag inte på något vis lever i nuet utan här fladdrar tankarna hejvilt medan jag försöker styra in dem till siffrorna, som av någon oförklarlig anledning inte kommer högre än 10. Jag har mitt fokus på morgondagen eller dagen efter denna för att i nästa sekund vara några dagar tillbaka och den jädrans räkningen kommer av sig ideligen. Summa summarum, att räkna fungerar inte i mitt fall.

Men, jag har i alla fall kommit fram till EN metod, inte 100 procentig men väl värd att prova för den som har samma röra som jag i skallen. Ljudböcker! Hörlurar på och ljudet på ganska låg volym. Kanske påminner det långt inne i hjärnan om när man var barn och fick sagor upplästa på sängkanten, det är helt klart sövande. Här gäller det att välja någon med en behaglig röst. Inte en monoton tråkmåns utan nyanseringar och inte heller någon som spelar teater med alla karaktärer i boken. Jag vill gärna gå till sängs med Stefan Sauk! I mina öron har han en perfekt röst att slumra in till. Mjuk och behaglig. Vad böckerna handlar om är jag inte alltid medveten om eftersom jag somnar ifrån dem hela tiden och får backa bandet om och om igen! Det fungerar inte alltid men somnar jag inte så är det ju betydligt roligare att lyssna på en bok än att snurra som en tok eller att ligga och stirra i taket.

Här är i alla fall en som sover. Den lilla sötnöten!! Måste ta och ilskpussa honom och sen ska Stefan och jag ha en liten träff. Wish me luck!! God natt!

IMG_0635

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s